טבעת שמרים

בטבעת זו

אם חשקה נפשכם בטעם מתוק ועשיר ובניחוח משכר באוויר, הזדרזו להכין טבעת שמרים ממולאת שוקולד וראו

איך כל בני ביתכם מחכים בשקיקה לרגע הנגיסה

השבוע בחרתי להכין טבעת שמרים שוקולד, שהיא למעשה עוגת שמרים ממולאת בשוקולד. כל נגיסה במאפה הזה היא חגיגה. החיבור למאפים  מסוג זה מתחזק

בעיקר לקראת סוף השבוע,  אז עלה הצורך בטעם מתוק ועשיר.

תהליך הכנת טבעת השמרים מתחיל מיד אחרי הכנת הבצק, והוא כולל התפחה ראשונה, מילוי  המאפה ועיצובו, המתנה לתפיחה האחרונה

ושליחה לתנור. מרגע זה מתחילה הציפייה הדרוכה.  עד כמה יתפח המאפה?  ואיזו השחמה הוא יקבל?  תוך כדי האפייה, ניחוח משכר מתפשט באוויר.

למרות השם שיצא לו, בצק שמרים הוא בצק קל לתפעול ונוח, ונפלא ללישה ביד, אם כי ניתן להכינו גם במערבל חשמלי בוו הלישה, צריך לתת לו לנוח ולפעמים כשאין זמן,

ניתן לאפשר לו לנוח במקרר.  אפשר גם להכינו באמצע השבוע, להקפיאו כבצק טרם האפייה ולהפשיר לקראת השימוש.

עוגת שמרים ממולאת שוקולד

החומרים לתבנית: סיר פלא  או כל סוג של תבנית קוגלהוף חלקה בקוטר 22 ס"מ, משומנת ומקומחת

לבצק:

3 כוסות קמח מנופה

25 גרם שמרים לחים או 1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1 כפית תמצית ווניל משובחת

1 כף קליפת לימון מגוררת

1  ביצה

100 גרם חמאה מומסת

2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט

1/2 כפית מלח

1 כוס חלב פושר

למלית:

3/4 כוסו סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס אבקת קקאו מרירה

80 גרם  חמאה מומסת

להברשה :

1 ביצה טרופה עם 2-3 טיפות שמן או כף מים

לעיטור:

2 כפות שומשום

1/4 כוס שקדים מולבנים ופרוסים

טבעת שמרים ממולאת שוקולד

אופן ההכנה:

שמים בקערת מערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים ב- וו הלישה במשך דקה או שתיים. מוסיפים תוך כדי ערבול איטי את תמצית הווניל, קליפת הלימון,

הביצים, החמאה, השמנת החמוצה המלח והחלב, מערבלים עד לקבלת בצק אחיד רך וגמיש.

משמנים קערה ומעבירים את הבצק  מכסים מגבת ומשהים במקום חמים להתפחה כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בקערית מערבבים את הסוכר, סוכר הווניל, אבקת הקקאו. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק דק, פחות מחצי ס"מ.

מברישים את עלה הבצק בחמאה המומסת, ובוזקים על פני העלה את תערובת הסוכר והקקאו המתובל. מגלגלים לגלילה אחת ארוכה,

חוצים  בסכין את הגלילה  לאורך, אך לא עד הסוף, וכורכים  את שתי הרצועות אחת זו בזו.  סוגרים ומניחים בתבנית הכיכר או

בתבנית סיר הפלא  המשומנות.  משהים להתפחה שנייה כחצי שעה. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל מעט שומשום ושקדים מולבנים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-30 דקות. מנמיכים את הטמ"פ  ל-160-170 מעלות צ', ממשיכים לאפות עוד 15 דקות.

במידה והעוגה משחימה מדי אפשר לכסות ברדיד אלומיניום.

 

  • טיפסקל

אפשר להחליף את חומרי המלית ולהסתפק בממרח שוקולד, נוטלה או לשילוב עם גבינה.

אפשר להכין את העוגה ללא מלית  ולהוסיף אל הבצק  1/2 כוס צימוקים בהירים ו – 1/4  כוס אגוזי מלך קצוצים.

אפשר להשתמש  בתוספת של כפית קינמון אל המלית ולהשתמש  רק באבקת שוקולית  ממותקת .במקרה זה אין צורך בסוכר.

אפשר להבריש את הטבעת במעט סירופ סוכר מתובל בווניל ומי ורדים

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

12 תגובות

    • הי ענבל
      כדי לאפות עם סיר פלא את צריכה משטח ברזל מיוחד האם יש לך כזה ואם יש אל תשכחי על הגז משתמשים עם המכסה
      בתנור אופים בלי מכסה
      פסקל

  1. העוגה נראית נפלא, יש לי משטח, ברזל, על איזו להבה וכמה זמן אופים על הגז? תודה

    • הי אוסנת
      יש לך משטח ברזל עם הפתח כלומר שהאוויר יכול להיכנס דרך החור של הסיר ? אם כן יופי
      להבה בינונית נמוכה ולסגור את הסיר לא להשאיר פתוח

    • הי איילה
      את יכולה להמיר את החמאה במרגרינה, מחמאה, ועוד מהתחליפים הקיימים בשוק
      במקום יוגורט או שמנת הסתפקי במים או מיץ
      או רפרפת מסויה
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here