תבשיל  שהוא מהווה ארוחה ללא בשר, על בסיס ירקות וקטניות. אותו הכינה רינה מצליח במפגש מלא זיכרונות שערכתי בביתה.  היא הכינה את גרגירי הקוסקוס מהתחלה ועד הסוף, במקביל להכנת תבשיל דלעת, ירקות ופול (טביחה בלקרע).

תבשיל דלעת וקוסקוס/טביחה בלקרע

החומרים: (ל-8-6 מנות)

2 כוסות (כ-300 גרם) פולים גדולים, מושרים במים וקלופים ( אפשר להשאיר חצי לא קלוף  או עם קליפה כמו בתמונה אך בעיני הכי טוב לקלוף את הפולים כך טוב יותר לנגוס בהם ובכול התוספות בתבשיל)

4 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ

2 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות קטנות

1 קופסה גדולה (260 גרם) + 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

1 פלפל חריף, קצוץ

1 כפית הריסה

5 גבעולי כרפס (סלרי), חתוכים לחתיכות באורך 12-10 ס"מ והעלים

2 גזרים גדולים, חתוכים לפיסות מאורכות

300 גרם דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

1/2 ראש כרוב בינוני, חתוך לרבעים

2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לחצי או לרבעים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

יום לפני הבישול משרים את הפולים במים (אפשר להוסיף מעט סודה לשתייה). מסננים ומסירים את הקליפות.

מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד לשקיפות והזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות ומאדים במשך 3-2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים כ5-4 דקות עד שרסק העגבניות מקבל גוון כהה. חשוב להקפיד לערבב מדי פעם את הרסק והשמן, על מנת שיתקבל מרקם אחיד ומגובש.

מוסיפים את הפלפל החריף וההריסה ומערבבים. יוצקים מים תוך כדי ערבוב (כ-8 כוסות מים או עד ל-3/4 מגובה הסיר), מערבבים היטב, מכסים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הפול, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-40-30 דקות עד לריכוך הירקות והפולים. ממהרים? אפשר לבשל את התבשיל בסיר לחץ.

צילומים: איתן וכסמן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. היי פסקל שאלה בקשר לפול אני מבינה שמדובר בפול יבש ולא ירוק בהוראות ההכנה את כותבת פולים גדולים, מושרים במים וקלופים ובצילום של התבשיל נראים פולים לא מקולפים אז הצלחת לבלבל אותי או שאני מפספסת משהוא , בבקשה אפשר הבהרה למתקשים….. ובלי שום קשר תודה על האתר הטעים והנעים שתמיד אפשר למצוא בו מתכונים מצילים (אגב הפכתי הרבה ממתכוני העדות שלך לצימחוניים ועדיין יצא אליפות. תודה)

    • הי פיני
      את צודקת בהחלט
      אבל כאן השתמשנו בפולים חצי קלופים כדי שזה יבלוט בצילום אבל מניסיון הכי טוב לקלף
      כי כאשר את לוקח ביס עם הקוסקוס והירקות זה לא נעים עם הקליפה
      אני בוחרת לקלף הכי טוב
      אבל בגלל השאלה שלך הוסיף עכשיו הערה . רק שתביני את יכולה ככה אבל אני לא רהבתי לאכול ולקלף בו זמנית :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here