מנה נפלאה ומדהימה בפשטות הכנתה.אם רוצים להשקיע, אפשר להכין קרם וניל או פשוט להשתמש בכל ריבה המצויה בבית או כפי שעשיתי כאן: השתמשתי בפרוסות מרציפן טבעי.

טארט שזיפים אישי

החומרים: לכ-20 יחידות

1 חבילת בצק עלים (400 גרם) קנוי
1 כוס ריבה, או קרם וניל מוכן, או מרציפן מוכן חתוך לפרוסות דקות
3- 4 שזיפים מגולענים וחתוכים

לפרוסות לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח.חותכים אותו למלבנים באורך 15-20ס"מ וברוחב 8 ס"מ.

מסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ברווחים. מורחים על כל מרכז מלבן מעט ריבה או קרם וניל או מסדרים בחפיפה מספר פרוסות מרציפן.

משאירים כ-1.5 ס"מ שולי בצק.מסדרים על פני הריבה, המרציפן או הקרם מספר פרוסות שזיפים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס. אופים כ-15 דקות או עד לתפיחה והשחמה אחידה. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ -רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here