

עוגה נהדרת שאני מקפידה להכינה בעיקר כשעונת הפטל בעיצומה או אז הפטל הטרי נפלא בטעמו.
זו עוגה המשלבת רפרפת פטל שחור כמו קרם עשיר המונח על קלתית בצק פריך עדינה ונימוחה ויחד יוצרות שילוב
נפלא של מרקמים וטעמים.מעטרים בפטל שחור או אדום ומקבלים עוגה מרשימה וטעימה מאוד.
החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 26-28 ס"מ
לבצק:
2 כוסות קמח מנופה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
2 כפות שמנת מתוקה או יוגורט
1 ביצה טרופה


למלית:
500 גרם פטל שחור טרי
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס מים
1 כף גדושה עמילן תירס – קורנפלור
1 כף חמאה מרוככת
1 כפית תמצית וניל משובחת
לעיטור:
1 כוס פטל שחור או אדום
להגשה:
גלידת וניל
אופן ההכנה:
לבצק- שמים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, אבקת האפייה במעבד מזון. מערבלים קלות ומוסיפים
את השמנת וחצי מכמות הביצה הטרופה מערבלים לקבלת בצק אחיד הניתק מדפנות המעבד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ושמורים במקרר כשעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים בו תבנית משומנת תוך יצירת דופן אחידה בגובה 2-3 ס"מ.
מחוררים את התחתית קלות במזלג. מכניסים לאפייה עיוורת. ( מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו גרגרי שעועית או חומוס.) אופים בתנור שחומם מראש כ-20 דקות עד לקבלת בצק בגוון חום זהבהב.
מוציאים, מסלקים את נייר האפייה עם השעועית. מברישים את קלתית הבצק בביצה הטרופה שנותרה ומכניסים שוב לתנור כדקה. מוציאים ומצננים היטב.


למלית- מעבירים חצי מכמות הפטל לסיר, מוסיפים את הסוכר ורבע כוס מים. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה תוך בחישה מידי פעם.
בצלוחית נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם יתר המים. כשהתערובת בסיר מגיעה לרתיחה, מוסיפים תוך בחישה מהירה את הקורנפלור המדולל.
מערבבים ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה ובוהקת. מורידים מהלהבה ומוסיפים את החמאה וממיסים לתערובת חלקה, מצננים.
מסדרים על בסיס הקלתית את הפטל שנותר ויוצקים מעל את תערובת הפטל משטחים ומחליקים. מכניסים למקרר כשעתיים ומעטרים בפטל. מגישים את העוגה לצד כדור גלידת וניל.


- טיפסקל
רצוי לשמור את העוגה במקרר לפחות לילה. אז היא נפרסת למנות יפות ואחידות.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק