במטבח תמיד יש מספר מנות רושם שאנו שומרים כשרוצים להפתיע או לפנק את בני המשפחה או החברים.

הטארטלט הוא אחד מהם, זו בעצם עוגה אישית יפיפיה, אינה צורכת עבודה רבה ומורכבות מיותרת ובעיקר עושה

רושם, קילתית בצק פריך עדיניה ורכה אותה ממלאים בקרם פטיסייר עם שילוב של פרי.

אפשר להגיש את הטארטלטים בתוספת הפרי ומצופה במעט ריבת משמשים או בציפוי רוטב מפטל אדום.

טארטלט,קרם פטיסייר ופטל אדום ושחור

החומרים: ל-16 טארטלטים בקוטר 10 ס"מ ליחידה

לבצק:

2 כוסות קמח מנופה

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם אבקת סוכר

1/4 כפית אבקת אפייה

2 כפות שמנת מתוקה או יוגורט

1 ביצה טרופה

 

מסדרים את הפטל על הקרם
מסדרים את הפטל על הקרם

 

לקרם פטיסייר:

1 כוס חלב

1 כפית תמצית וניל או גרגרים ממקל וניל

1/2 כוס סוכר או אבקת סוכר

3 חלמונים

1 כף גדושה עמילן תירס –קורנפלור

30 גרם חמאה

1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לעיטור:

1/2 1 כוסות פטל אדום

1/2 1 כוסות פטל שחור

להברשה:

1/2 כוס ריבת משמש או תות מדוללת במעט מים

אופן ההכנה:

לבצק- שמים את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, אבקת האפייה במעבד מזון. מערבלים קלות ומוסיפים את השמנת וחצי מכמות הביצה הטרופה מערבלים לקבלת בצק אחיד הניתק מדפנות המעבד. עוטפיםאת הבצק בניילון ניצמד ושמורים במקרר כשעה.

מוצאים את הבצק מהמקרר, משמנים היטב את תבניות הטרטלאטים. מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים את תבניות הטרטלטים תוך מילוי והידוק פיתולי הטרטלט.

מקפידים למלא את דופן הטרטלט. מחוררים קלות במזלג את התחתית . מכניסים לאפייה עיוורת- מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו גרגרי שעועית או חומוס.

אופים בתנור שחומם מראש כ-20 דקות עד לקבלת בצק בגוון חום זהבהב, מוציאים ומצננים.

מסדרים את כל הטרטלאטים
מסדרים את כל הטרטלאטים

לקרם הפטיסייר- יוצקים את החלב לסיר. מוסיפים את תמצית הווניל או את גרגרי הווניל ממקל הווניל. מערבבים ומוסיפים את הסוכר. מבשלים ומערבבים עד שהסוכר נמס, מביאים לרתיחה.

בקערה בינונית טורפים חלמונים והקורנפלור לתערובת אחידה. יוצקים מצקת מתערובת החלב החמה לתערובת החלמונים ומערבבים חוזרים על כך פעמיים להשוואת טמפ'.

מעבירים הכל לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים את החמאה וממיסים בקרם. מערבבים ומצננים כשעתיים במקרר.

בקערת מערב חשמלי מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קציפה יציבה. מבלעים בקרם הפטיסייר. לקבלת קרם אוורירי וחלק.

ממלאים את הקילתיות בכף או נעזרים בשקית זילוף ומזלפים את הקרם לקלתיות הטארטלט.

מסדרים על פני הקרם את הפטל האדום והשחור. מברישים קלות בריבה המדוללת.

 

מברישים בריבה או ברוטב פטל
מברישים בריבה או ברוטב פטל
  • טיפסקל

לקבלת בצק עשיר- אפשר להחליף כוס אחת של קמח בכוס אבקת שקדים.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here