החרוסת, עיסת כהה ומתוקה עשירה בתמרים ופירות מיובשים ומהווה את אחד המאכלים הכי מפנקים של תחילת ארוחת ליל הסדר.
לפנכם הגרסה לחרוסת האלגיראית, התמרים הם הרכיב הדומיננטי, כשלהם מתווספים אגוזים ושקדים.
חרוסת | איילק
החומרים: לכ- 10 מנות
500 גרם תמרים ללא גרעין
50 גרם (1/2 כוס) אגוזים
50 גרם (1/2 כוס) שקדים
41 כוס גרגירי רימון או 2 כפות רכז רימונים
1 כוס מיץ תפוז
100 גרם (1 כוס) צימוקים או חמוציות
אופן ההכנה:
במעבד מזון, טוחנים את כל החומרים למרקם הרצוי. מעבירים לכלי הגשה מרכזי.
המתכון באדיבות השף אבי לוי מסעדת "המוציא" צילום: שרית גופן
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק