החרוסת, עיסת כהה ומתוקה עשירה בתמרים ופירות מיובשים ומהווה את אחד המאכלים הכי מפנקים של תחילת ארוחת ליל הסדר.

לפנכם הגרסה האלגיראית, התמרים הם הרכיב הדומיננטי, כשלהם מתווספים אגוזים ושקדים.

 

חרוסת | איילק

החומרים: לכ- 10 מנות

500 גרם תמרים ללא גרעין

50 גרם (1/2 כוס) אגוזים

50 גרם (1/2 כוס) שקדים

41 כוס גרגירי רימון או 2 כפות רכז רימונים

1 כוס מיץ תפוז

100 גרם (1 כוס) צימוקים או חמוציות

אופן ההכנה:

במעבד מזון, טוחנים את כל החומרים למרקם הרצוי. מעבירים לכלי הגשה מרכזי.

 

חרוסת אלגי'ראית
חרוסת אלגי'ראית

המתכון באדיבות השף אבי לוי מסעדת "המוציא" צילום: שרית גופן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here