

התחזית למזג אוויר סוער בשבת הובילה אותי להתכונן להכנת חמין. רגע לפני תחילת הבישול החלטתי להכינו ללא בשר. בנוסף וויתרתי על תפוחי האדמה במקומם שילבתי חבושים.
החומרים: 6-8 מנות
2-3 כפות שמן זית
3 בצלים חתוכים לשמניות או פרוסים דק
3 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות אלכסוניות גדולות
2 פלפלי גמבות נקיים וחתוכים לרבעים
2 -3 חבושים מגולענים נקיים וחתוכים לרבעים
2 עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 כף כמון
1/2 כפית פלפל חריף
מלח לפי הטעם
1 כפית הריסה או פלפל צ'ומה
1 מקל קינמון קטן


מים עד כדי כיסוי תכולת הסיר כ- 5 כוסות ( במהלך הבישול יש לבדוק את כמות הנוזלים ולהוסיף במידת הצורך)
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס שעועית אדומה
1 כוס גרגרי חומוס
2 כוסות במיה קפואה
ביצים כמספר הסועדים – לא הכרחי


אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות עד לשקיפות. מוסיפים את הגזרים, הגמבות והחבושים מערבבים.
מוסיפים את העגבניות רסק העגבניות התבלינים ויוצקים את המים. מערבבים ומביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול בהתאם ומוסיפים את הקיטניות הבמיה והביצים.
מבשלים כ-30 דקות ומניחים על הפלטה למשך הלילה. אפשר גם להמשיך לבשל עד לריכוך והשחמה נאה כשעתיים –שלוש על להבה נמוכה.
- טיפסקל
אפשר להחליף את החבושים בלפת או קולורבי לשלב ראש סלרי ולגוון בתבלינים אחרים האהובים על בני הבית.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק