הוא יושב בתוך סיר רחב וגדול, מונח על פלטה לוהטת של שבת, מכוסה בשמיכה השומרת על חומו ומאפשרת השחמתו. להכנת החמין גרסאות וטכניקות שונות בהתאם למטבחי העדות. השינוי נעשה בסוגי הקטניות והירקות המתווספים לסיר. אך העיקרון הבסיסי דומה בכולם.

בניגוד לדעה הגורסת כי הכנת החמין דורשת מומחיות מיוחדת, אני חושבת שדי למלא אחר הוראות בסיסיות, להקפיד על כמה כללים, פטנטים מיוחדים וההצלחה מובטחת.

"סכינה", החמין המרוקני, פירושו: "חם", חמין המשלב חומוס, גרגירי חיטה ואורז. ניתן לשלב גם בטטות המוסיפות גוון נוסף ומתיקות. החיטה והאורז המתבשלים בנפרד הם ממש עדינים.

עוד על חמין, הסברים על מקור החמין, טכניקות, הדרכות, וחומתכונים קיראו כאן בכתבות.

חמין חומוס וחיטה/סְכִינָה

החומרים: ל-8 מנות

350 גרם חומוס (1/2 2 –3 כוסות) מושרה במים למשך לילה

4-5 חתיכות בשר עם עצם (אוסובוקו)

2 עצמות מח

1 ראש שום קטן, מפורק

6-8 תפוחי אדמה

2 בטטות

8 ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

כ-8-10 כוסות מים

1 תמר

לשקיות קטניות ואורז:

250 גר' חיטה או גריסים מושרים במים כשעה

1 כוס גרגירי אורז שטוף היטב

1 כוס מים

4 שיני שום

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

1/4 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

חמין ליום חורפי במיוחד

אופן ההכנה: 

מסדרים בבסיס הסיר את החומוס, חתיכות הבשר, העצמות, ראש שום, תפוחי אדמה, בטטות וביצים.

בוזקים מעל מלח ופלפל השחור, פפריקה, כורכום וכמון. ויוצקים מים עד כדי כיסוי כל החומרים בסיר. מוסיפים את התמר ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.

מכניסים את החיטה לשקית "קוקי", מתבלים במעט מלח ופלפל, מחצית מכמות התבלינים ובשתי שיני שום, יוצקים חצי כוס מים וסוגרים את השקית היטב. רצוי לחורר את השקית בשנים-שלושה נקבים בעזרת קיסם.

מכניסים את גרגירי האורז לשקית גזה או לשקית "קוקי", מוסיפים כוס מים, מתבלים במעט מלח ופלפל, מחצית מכמות התבלינים ושתי שיני שום הנותרות. סוגרים היטב, רצוי לחורר שנים-שלושה נקבים בעזרת קיסם.

כאשר נוזלי החמין רותחים, מוסיפים את שקיות ה"קוקי" אל החמין והביצים. ממשיכים לבשל על פלטה חשמלי או תנור בחום פלטה כל הלילה.

הצלחת המושלמת לשבת קרה במיוחד
Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here