לכבוד חג השבועות נוהגים להכין מעדנים חלביים שונים: בעדות אשכנז מכינים חלה ארוכה ולה ארבע ראשים המסמל את מזל תאומים של חודש סיוון.מכינים חלות מעוצבות אותן מעטרים בשקדים ואו צימוקים, אפשר להכין חלה ממולאת במלית גבינה מתוקה.

החומרים: לחלה אחת גדולה או שתיים קטנות

לבצק:

500 גרם קמח, מנופה

120 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

2 ביצה גדולות , טרופות

25 גרם שמרים טריים

גרידת קליפה מ- 1/2 לימון

1 שקית סוכר וניל

1-3/4 כוס מים

מברישים בביצה ומפזרים גבישי סוכר

 

למלית:

500 גרם גבינת טוב טעם או 500 גר' גבינת ריקוטה כחושה יבשה

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס צימוקים בהירים

2 כפות אגוזי מלך, קצוצים

1 כף גרירת קליפת לימון

להברשה:

1 ביצה, טרופה עם 1 כפית מים

1/2 כוס גבישי סוכר או 1כף שומשום

 

 אופים בתנור שחומם מראש
אופים בתנור שחומם מראש

אופן ההכנה:

מערבלים בקערת מערבל קמח, חמאה, סוכר, ביצים ושמרים במהירות בינונית.

מוסיפים בהדרגה מים ומערבלים לבצק גמיש ורך שאינו דביק. משהים 6 שעות במקרר.

מערבבים בקערה את חומרי המלית.מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן.

מניחים פס מלית לאורך מלבני הבצק, ומגלגלים לגלילים.מחברים את הגלילים בקצה אחד וקולעים מהם צמה נאה. מניחים בתבנית כיכר או באלכסון בתבנית אפייה משומנת.

מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום. אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צ', עד השחמה.

הכי טעים

טיפסקל

אפשר להשיג גבישי סוכר שאינם נמסים באפייה בחנויות המתמחות. אם אין לכם, השתמשו בקוביות סוכר – שברו אותן או גרסו מעט ופזרו במקום הגבישים.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here