לשבת שלנו יש כמה מאפיינים בסיסיים שפשוט אי אפשר לוותר עליהם: עוגה טובה של שבת, חמין, קידוש קטן

(ארוחת הבוקר של שבת) וכמובן החלה!מבחינתי היא מלכה. תפוחה, גבוהה ויפה עם כתר זהוב–חום המעוטר בגרגרי שומשום או פרג מנצנצים.

החלות בעבודת יד נבדלות זו מזו בטעמן, במרקמן, בצורתן ובאיכותן – בהתאם למיומנות ולמקצועיות של האופה.אני תמיד מכינה חלות ולחמניות.

בדרך כלל אני מכינה את החלה מקמח לבן, אך כמובן שאפשר להחליף אותו בקמח מלא, או לשלב בין קמח מלא לקמח לבן.

כאשר משלבים קמח מלא או משתמשים בקמח מלא בלבד, חשוב להקפיד ולהוסיף נוזלים נוספים כמעט כוס נוספת של מים. גם את הסוכר אפשר להחליף בסוכר חום.

לפניכם מתכון לחלה עשויה מקמח לבן. בחרתי לוותר הפעם על תוספות של צימוקים ואגוזים.

עצבתי את הבצק לצורת בורג וסגרתי כך שאקבל חלה עגולה. הברשתי בביצה טרופה ופיזרתי תערובת פיצוחים עשירה.

התקבלה חלה שחומה ומיוחדת המשלבת טעמים מנוגדים של מתיקות ומליחות קלה של הפיצוחים.

 

חלת שבת מתוקה עם פיצוחים

החומרים: לחלה 1 גדולה או 2 חלות בינוניות

1 ק"ג קמח לבן, מנופה מתוצרת הטחנות גדולות של א"י

45 מ"ל שמן (3 כפות)

1 ביצה

50 גרם מזולה לאפייה (אפשר להמיר לחמאה / מרגרינה/ או להחליף בשמן קנולה 1/2 כוס)

1 כפית מלח

50 גרם שמרים טריים

80 גרם סוכר (4 כפות) או 2 כפות דבש ו-2 כפות סילאן

600-480 מ"ל מים (2-2.5 כוסות)

להברשה:

1 ביצה, טרופה

לעיטור:

1/2 כוס תערובת פיצוחים (ג'עלה)

 

אופן ההכנה:

מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן, ביצה, מזולה לאפייה ומלח. מפזרים מסביב שמרים וסוכר.

מערבלים עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר. מחלקים את הבצק ל-7 חלקים ומגלגלים לכדורים.

 

חלת פיצוחים
חלת פיצוחים

מניחים במרכז תבנית כדור אחד ומסדרים את השאר מסביבו, או מחלקים לשני חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל ארוך וכורכים אותם זה בזה כבורג וסוגרים לטבעת.

מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים כ-20 דקות להתפחה.

מברישים בביצה ובוזקים מעל את תערובת הפיצוחים. אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.

 

אפשר לעצב את החלה גם לצורת ככיר או לחמניות
אפשר לעצב את החלה גם לצורת ככיר או לחמניות

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here