בחגי ישראל מקבלת החלה נופך נוסף, כשהיא מעוצבת בצורה מאוד ספציפית לסעודה המסורתית של אותו החג. לפעמים מעניקים לה לה שלל תוספות שתפקידן לבדל ולייחד אותה  מהחלה הרגילה של השבת .

לכבוד פורים, במטבח המרוקני נקראת החלה המיוחד לפורים  "בוייז'ו די פורים". היא  עשירה באגוזים וצימוקים, ומעוטרת בביצים קשות ובשקדים. יש המכינים חלה אחת גדולה ויש המכינים מספר חלות אישיות,שבכל אחת מהן יש ביצה קשה אחת. את החלות האישיות היו דוחסים בתוך משלוחי המנות.

הביצים הקשות, מיוצבות על ידי רצועות בצק, מסמלות  את עינו הרעה של המן ואכילתן נועדה לפגוע בה. יש המכנים בובות קטנות שייצגו את בני המן ויש המכינים לחמים בצורת סולמות או ציפורים לציון נס העלייה לישראל.

במידה ואתם מכינים חלות אישיות רצוי לדאוג שבכל חלה אישית תהיה ביצה קשה אחת. אפשר בהחלט להשתמש בסוכר חום או דמררה בהכנת החלה במקום סוכר לבן, במקרה זה גוון החלה יהיה חום בהיר קרמל מקסים.

אפשר להשתמש בשמרים טריים ולחסוך את זמן התססת השמרים

חלת פורים / בוייז'ו די פורים

החומרים: ל-3-4 חלות עגולות ואו 8-10 חלות עגולות אישיות

60 גרם שמרים טריים

1/2 כוס מים פושרים
1 ק"ג קמח מנופה
3 כפות שומשום
1 כוס סוכר
1/4 1 כוסות אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
1/4 כפית מלח
4 ביצים
2 כוסות מים
8 כפות שמן
6-4 ביצים קשות
2 חלמוני ביצה טרופות עם חצי כפית סוכר
1 כוס שקדים קלופים

 

אופן ההכנה: 

בצלוחית בינונית ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים בוזקים מעל מעט קמח ומכסים.

מניחים עד להיווצרות כמו קצף לבן על פני התערובת.

מניחים את הקמח בקערת מערבל חשמלי, מוסיפים את השומשום, הסוכר, האגוזים והמלח. מערבבים קלות ומוסיפים את הביצים ואת תערובת השמרים, מתחילים לערבל וללוש את הבצק, תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.

לשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את ניפחו.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

מכל חלק צרים כדור עגול.

מסירים מעט מהבצק מכל כדור ושומרים בצד.

צרים מכל כדור כיכר עגולה, חותכים סביב שולי הכיכר חתכים אלכסוניים בעומק 4 ס"מ במרחק של 4 ס"מ זה מזה בצורת זיג –זג – חתך אחד באלכסון לכיוון אחד והבא אחריו לכיוון נגדי.

כך תקבל הכיכר צורה משוננת ומעניינת.

יוצרים 2-3 "גומות" סביב מרכז החלה ומכניסים לכל גומה ביצה קשה.

מחתיכות הבצק ששמרנו צרים רצועות דקיקות ומניחים אותן מעל לביצים הקשות כדי שיחזיקו את הביצים במקומן בתוך הגומות.

בדרך זו מכינים את יתר החלות .

מורחים על החלות את החלמון הטרוף עם הסוכר ומפזרים את השקדים.

מסדרים את החלות בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ברווחים זו מזו.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ'. כ- 25-35 דקות.

 

  • טיפסקל:
    רצוי לא להוסיף את מים בבת אחת, לכל קמח שיעור ספיגה משלו ועלולים לקבל בצק דייסתי.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

  1. כשראיתי את התמונה במתכון, עברה בי התרגשות לא ברורה, כי איך אפשר להתרגש מאוכל? ואז התחלפה ההתרגשות בצמרמורת ובאותו רגע עלה זכרון הילדות כשאמא שלי הכינה את המאכל הזה. מודה לך שהחזרת לי קצת מהזכרונות.

    • הי דינה
      אני כל כך שמחה בשבילך :)
      ובעיקר שמחה שאני מצליחה לגרום לכולם להתרגש ולעורר את זכרונות הילדות למאכלים
      שהם מכירים מהבית.
      תודה
      ושבת שלום
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here