אל תוותרו על ניפוי הקמח ולא רק מטעמי כשרות. התוצאה היא חלה רכה ואוורירית יותר.אפשר לקלוע את החלה ולהקפיא לפני האפייה. עוטפים בניילון, ושעתיים לפני האפייה מפשירים, מתפיחים, מברישים בביצה ואופים.

החומרים: ל- 3 חלות

1 ק"ג קמח, מנופה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) שמן

50 גרם שמרים טריים, או 1 כף (17 גרם) שמרים יבשים

1 כף מלח

21/2 כוסות (600 מ"ל) מים

לציפוי:

1 ביצה, טרופה

שומשום

קישוטים ותוספות:

חלת כתר: יוצרים מ-1/3 מכמות הבצק 6 כדורים שווים. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת זה לצד זה במעגל ויוצרים כתר.

חלה מצופה גרעינים: מצפים את החלה בגרעיני דלעת ובגרעיני חמנייה.

חלת שמן זית וזעתר: מערבבים בקערה כפית זעתר עם 1/4 כוס שמן זית ומברישים את החלה.

אופן ההכנה: 

מניחים את כל החומרים למעט המים בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים דקה במהירות נמוכה.

מוסיפים את כל המים בפעם אחת, מערבלים לקבלת כדור בצק. לשים אותו עוד 5 דקות במהירות בינונית.

מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים מעל מגבת (שמרים אוהבים חושך) ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק (בעזרת סכין) לשלושה חלקים שווים. חוצים כל חלק שוב לשני חלקים (סך הכול תקבלו שישה חלקים).

 

עיצוב חלות
עיצוב חלות

מעצבים את הבצק לחלה: לוקחים שניחלקים ומגלגלים כל אחד לגליל באורך 40 ס"מ. מניחים גליל אחד במאוזן ומניחים במרכזו את הגליל האחר במאונך (נוצרת צורת +).

לוקחים את הגליל התחתון ומעבירים בהצלבה מעל הגליל המאונך. לוקחים את קצוות הגלילים המאונכים ומעבירים בהצלבה מעל הגליל המאוזן, חוזרים חלילה עד שהבצק נגמר (קולעים לגובה – ראו תמונה להמחשה).

מניחים את החלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. קולעים כך את שתי החלות הנותרות.

מכסים את החלות במגבת ומתפיחים 35 דקות עד שהנפח כמעט מוכפל.לאחר 20 דקות התפחה, מחממים תנור ל-220 מעלות.

מברישים את החלות בביצה ומפזרים מעל שומשום בנדיבות.אופים 25 דקות עד שמתקבלות חלות אפויות וזהובות.

 

המתכון במתוך הספר שמחות קטנות -אורלי פלאי-ברונשטיין, עינת אביטל. צילום- דניה ויינר

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here