בראש השנה נוהגים להכין חלה עגולה. העיגול מסמל את השלם והמלא, ומהווה סמל למחזוריות ולחיבור שבין השנה המסתיימת ובין זו שמתחילה.

לפניכם מתכון לחלה עשויה מקמח לבן, אך אפשר להחליף אותו בקמח מלא, ולהוסיף לשם כך כמעט כוס נוספת של מים. גם את הסוכר אפשר להחליף בסוכר חום. העיקר לא לשכוח ולהעשיר את החלה בשל צימוקים, אגוזים ולעצב אותה עגולה ויפה.

החומרים: ל-2 חלות גדולות או אחת עגולה

1 ק"ג קמח, מנופה

3 כפות שמן

1 ביצה

50 גרם מרגרינה או מגרינה מזולה

1 כפית מלח

50 גרם שמרים טריים

5 כפות סוכר

1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס אגוזים קצוצים

2–½2 כוסות מים

להברשה:

1 ביצה, טרופה עם 1/2 כפית שמן

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה: 

מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן, ביצה, מרגרינה ומלח. מפזרים מסביב שמרים,סוכר צימוקים ואגוזים.

מערבלים עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר ומעצבים בצורה הרצויה.

לחלת צמה משלושה חלקים – מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומעצבים כל חלק לגליל ארוך.

מחברים כל שלושה גלילים בקצה אחד וקולעים צמה (מקבלים 2 חלות). סוגרים ומהדקים את הקצוות. אופשר להכין צמה אחת ארוכה ולסגול חלה עוגלה וגדולה.

לחלה עגולה לראש השנה:

מחלקים את הבצק לשניים מגלגלים כל חלק לגלילה ומלפפים את שתי הגלילות אחת בשנייה כבורג. סוגרים לעיגול

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים כ-20 דקות, מברישים בביצההטרופה, מעטרים בשומשום ג ואופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180מעלות, עד השחמה יפה. מוצאים ומצננים על רשת.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here