לכבוד שבת וחג קבלו מתכון נהדר לחלה מתוקה. החלה עשויה מקמח לבן, אך אפשר להחליף אותו בקמח מלא, ולהוסיף

לשם כך כמעט כוס נוספת של מים. גם את הסוכר אפשר להחליף בסוכר חום.

החומרים: ל-2 חלות גדולות

1 ק"ג קמח, מנופה

3 כפות שמן

1 ביצה

50 גרם מרגרינה

1 כפית מלח

50 גרם שמרים טריים

5 כפות סוכר

2–½2 כוסות מים

להברשה:

1 ביצה, טרופה

1/2 כוס שומשום או פרג

אופן ההכנה:

מניחים קמח בקערת מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן, ביצה, מרגרינה ומלח. מפזרים מסביב שמרים וסוכר.

מערבלים עם וו לישה במהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה מים, תוך הגברת המהירות. מפסיקים כשמתקבל בצק רך וגמיש הניתק מדפנות הקערה.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.

מעבדים מעט את הבצק כדי להוציא את האוויר ומעצבים בצורה הרצויה. מניחים בתבנית אפייה משומנת ומשהים כ=20 דקות להתפחה.

מברישים בביצה ובוזקים מעל שומשום. אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ל=180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאם ומצננים על רשת.

 

  • טיפסקל לאפיית חלות

* טרם האפייה הכניסו לתנור כלי עם מים חמים, כדי שייווצרו אדים.

* כדי לקבל חלות בצורות מעניינות אפו אותן בתבניות מיוחדות כמו מלבניות גבוהות, מרובעות ועוד.

* העשירו את החלות ב-3/4-1/2 כוס צימוקים ו/או אגוזים.

* המתיקו את החלה לפי הטעם בסילאן, בסוכר חום או בדבש.

* כדי להפחית את מתיקות החלה הקטינו בחצי את כמות הסוכר והגדילו את כמות המלח. הוסיפו תבלינים לפי הטעם.

* בחלה המיועדת לארוחה חלבית החליפו את המרגרינה בחמאה ואת הנוזלים בחלב או ביוגורט. החלות המתוקות יזכו בטעם ובנימוחות מפתיעה (וגם בעושר קלורי).

* מכל חלה גדולה אפשר לעצב חלות קטנות יותר או לחמניות, ולהעשירן בתוספות. להכנת חלות גדולות יותר אפשר ומומלץ להכפיל כמויות.

עיצוב חלות

חלת צמה משלושה חלקים מחלקים את הבצק ל=3 ומעצבים כל חלק לגליל ארוך. מחברים את הגלילים בקצה אחד וקולעים צמה. סוגרים ומהדקים את הקצוות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים, מברישים בביצה, מעטרים בזרעים ואופים.

חלת צמה קומתיים מכינים חלת צמה גדולה וחלת צמה קטנה – כל אחת משלושה חלקים שהפכנו לגלילים. מניחים את החלה הגדולה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים עליה את החלה הקטנה. מתפיחים, מברישים בביצה, מעטרים בזרעים ואופים.

חלה מפותלת משני חלקים מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומעצבים לגלילים ארוכים. מחברים כל שני גלילים בקצה ומפתלים אחד סביב השני, פעם לימין ופעם לשמאל. אפשר להשאיר כגליל מפותל ארוך או לסגור לטבעת. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתפיחים, מברישים בביצה, מעטרים בזרעים ואופים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

4 תגובות

  1. היי פסקל
    מה אפשר לשים החלות במקום מרגרינה וחמאה?
    בנוסף, כיצד ניתן להבריש את החלות כך שיקבלו מתיקות גם בשכבה מעלה?

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here