

החלה שנשארה משבת, לא סיימתם את החלה משבת? בואו תראו מה אפשר להכין ממנה.
בכל בוקר שישי או חג, אני מתעוררת מוקדם, נכנסת למטבח ומתחילה בהכנת חלות ולחמניות. מניחה קערה רחבה על שולחן העבודה ולתוכה שופכת קמח, שמן ומים. לשה נמרצות את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד וחלק במרקם עדין, שאותו אני שולחת להתפחה.
אחרי ההתפחה הנדרשת ועוד לישה נמרצת, אני מעצבת את החלה והלחמניות ושולחת אותן לאפייה בתנור חם. מציצה מפעם לפעם מבעד לדלת התנור לראות איך הקסם מתרחש. ורק אז מתפנה להמשך ההכנות לקראת ארוחת שבת.



לעיתים רחוקות אני קונה חלות ולחמניות לשבת במאפייה, לצערם של בני משפחתי שאוכלים מהם במשורה ומותירים מהם כמות גדולה. כדי לא להשליך את השאריות לפח, אני מחפשת להם פתרונות יצירתיים. בדרך כלל אני פורסת את החלה, קולה אותה היטב, טוחנת ויוצרת פירורי לחם. לפעמים אני חותכת את החלה הקלויה לקוביות קטנות, מוסיפה תבלינים ושמן זית ומכינה קרוטונים שאותם אני משלבת בסלטים. לפעמים אני שומרת חלה במקפיא ומשלבת אותה בהכנת קציצות או כדורי בשר.
אז מה אפשר להכין מחלה שלמה שנשארה משבת?
למשל אפשר להכין חלה ממולאת בעשבי תיבול ובגבינות, מעין מאפה שהופך לאטרקציה בארוחת ערב באמצע השבוע. תחילה אני בודקת אלו עשבי תיבול וגבינות קשות נשארו במקרר. אני מכינה בלילה עשירה בשמן זית וחמאה, מוסיפה עשבי תיבול ושום ומערבבת היטב. את החלה אני חורצת בחתכים של שתי וערב ובין החריצים ממלאת בממרחים, גבינות ובבלילה. את כל הטוב הזה עוטפת בנייר אפייה, מלפפת ברדיד אלומיניום ומכניסה ל-15-20 דקות בתנור. את המאפה אני מניחה במרכז השולחן ובני המשפחה תולשים ממנו פיסות רכות.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי וגם בטיקטוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם


חלה ממולאת בעשבי תיבול וגבינות
החומרים (ל-6-4 סועדים):
1 כפית שיני שום, כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
50 גרם חמאה, מומסת
4 כפות שמן זית איכותי
3 כפות פסטו
1 כף הריסה (לאוהבי החריפות)
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות או ממרח ארטישוק
1/2 כוס זיתי קלמטה (או סוג אחר), מגולענים וקצוצים
מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם
200 גרם גבינת פרמז'ן או צהובה, מגוררת
1 חלה מיום אתמול (לא חלה טרייה)
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה שום, פטרוזיליה, חמאה מומסת ושמן זית. שומרים בצד.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בסכין משוננת חותכים חתכים אלכסוניים, לא עמוקים, בערך 3־4 ס"מ בחלה. החתכים יעשו בצורת שתי וערב, במרחק של 2-3 ס"מ בין החתכים.
מורחים את ממרח הפסטו והעגבניות המיובשות ומוסיפים את הזיתים הקצוצים בחריצים שנוצרו בחלקה העליון של החלה. מניחים נייר כסף על משטח עבודה, ועליו מניחים נייר אפייה. מניחים עליו בזהירות את החלה, שלא תתפרק.
מורחים בין החריצים ועל פני החלה את בלילת השום, פטרוזיליה, חמאה ושמן זית. דוחפים את הגבינה בין החריצים ומותירים כחצי כוס בצד.
עוטפים את החלה בנייר האפייה וברדיד האלומיניום, כמו חבילה. אופים בתנור במשך 15 דקות. מפזרים על פני החלה את הגבינה ששמרנו בצד ומחזירים להמשך אפייה בתנור, עד שהגבינה נמסה והחלה משחימה והופכת לפריכה. מגישים חם.


טיפסקל:
אפשר להחליף את התוספות לפי טעמכם: לשנות את הרכב עשבי התיבול, להוסיף בצל סגול, ירוק או לבן, להשתמש בממרח פסטו, הריסה או טפנד זיתים, ולשנות את סוגי הגבינות במאפה.
דרגת קושי: קל-בינוני
זמן הכנה: 30-40 דקות
סוג המנה: חלבי
הכנה סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Fun treats made with two-day-old challah
Every Friday morning and mornings leading into Jewish holidays, I love waking up early so I can get a head start preparing challah dough. I place a large bowl on my countertop, and measure out flour, oil and water. I mix all the ingredients together, and then vigorously knead the dough before covering the bowl and placing it in a warm place so the dough can rise.
After the dough has risen, I knead it again and let it rise a second time. Next, I braid the challot or shape rolls, and then I place them in the oven to bake in the hot oven. Every once in a while, I peek inside the oven to see what kind of magic is taking place in there. I only move on to other tasks that need to be completed before Shabbat once my challot and rolls have finished baking and are cooling on my countertop.
Every once in a while, I don’t have time to bake challot, to the great disappointment of my family members, and so I buy challot at our local bakery. After every festive meal, the same question always arises: What should be done with the leftover challah? I love concocting new creative recipes that make use of leftover challah. Sometimes, I slice it, toast the slices, and then grind them in a food processor to be used as breadcrumbs, which are great in meatballs. Other times, I cut them into small cubes, add dried herbs and olive oil and make croutons, which are wonderful when added to salads.
challah with herbs and cheeses, which can be served as a fun meal in the middle of the week. First, I check which herbs and cheeses I happen to have on hand at home. All you have to do is mix together the olive oil and butter, then add the herbs and garlic and mix well. I make shallow crisscross cuts into the challah, and then push the olives and cheese inside the cuts. The whole thing gets wrapped up like a present inside baking paper and then a sheet of foil. It needs to be baked for 15-20 minutes, then you can place it right in the center of the table, where everyone can tear off a section and gobble it up.
Ingredients
- 1 tsp. garlic, crushed
- ½ cup parsley, chopped
- 50 gr. butter, melted
- 4 Tbsp. olive oil
- 3 Tbsp. pesto
- 1 Tbsp. harissa (if you want it to be spicy)
- 2 Tbsp. dried tomato spread or artichoke spread
- ½ cup calamata or other type of olives, pitted and chopped
- Salt and pepper, to taste
- 200 gr. parmesan or hard yellow cheese, grated
- 1 leftover challah
Instructions
- In a small bowl, mix together the garlic, parsley, melted butter and olive oil. Set aside.
- Preheat your oven to 200°.
- Use a serrated knife to make shallow crisscross cuts on top of the challah, with 2-3 centimeters between each crisscross.
- Spread the pesto and dried tomato paste on top and then push the olive pieces into the cuts on the challah. Place a sheet of foil on your work surface, then a sheet of baking paper on top of that. Carefully lift up the challah and place it on the baking paper. Spread the garlic, parsley, melted butter and olive oil mixture on top of the challah. Then, press the grated cheese into the slots on top of the olives, leaving one-half a cup of cheese on the side.
- Wrap the challah in the baking paper, then the foil, and seal. Bake in the oven for 15 minutes. Then, sprinkle the remaining half cup of cheese on top, and continue cooking for a few minutes until it melts and crisps up. Serve hot.
- Level of difficulty: Easy-medium.
- Time: 30-40 minutes.
- Status: Dairy.
- TiPascale
- You can switch up the toppings, and add red onion, scallions or onions. You can also use olive tapenade instead of pesto, and other cheeses.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק