נוגט עשיר בשקדים, בוטנים,ופיסטוקים

לכבוד סעודת יתרו – חג הבנים הוכן גם הנוגט, גוש ממתק נפלא שהיה עשיר בשקדים. החלביצה שכולנו מכירים מזכירה

במעט את הממתק הזכור לי מילדותי, שהיה סוג של נוגט יצוק כגוש אחד מגובש וחסר צורה, והרבה יותר קשה מהחלביצה.

את הנוגט מעולם לא חתכו, נהוג היה לשבור אותו לחלקים וחתיכות בגדלים שונים. הנוגט נעטף בנייר חום דמוי נייר אפייה וגולגל בשקית ניילון פשוטה.

בין שלל המתוקים היו: סוכריות ולקקנים, יו-יו, קארמל שקדים, מרמלדה

החומרים: לקופסה שתכיל 1/2 ק"ג

400 גרם סוכר

150 גרם דבש

120 גרם מים

2 חלבונים

קורט מלח

1/2 כוס שקדים, קלויים

1/2 כוס בוטנים, קוליים

1/2 כוס פיסטוקים, קלויים

 

חלביצה עשירה באגוזים

אופן ההכנה:

מניחים בקלחת את הסוכר, הדבש, והמים. מערבבים ומבשלים עד שהסירופ מגיע ל-133-135 מעלות.

במקביל לחימום התמיסה, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. ברגע שטמפרטורת הסירופ מגיעה ל-135 מעלות, מוסיפים אותו לקצף בזרם דק, בצמוד לדופן קערת ההקצפה.

מקציפים תוך הקצפה מהירה וחזקה עד לקבלת קצף יציב, כשהקערה והקצף הופכים חמימים למגע.

מוסיפים את השקדים, הבוטנים והפיסטוקים, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ויוצקים על נייר אפייה מרוסס במעט שמן.

סוגרים את קצוות הנייר ויוצרים גוש אחד שלם. אפשר לרפד תבנית בנייר אפייה משומן ולשטח בו את הנוגט. מצננים קלות וחותכים לריבועים בינוניים.

 

טיפסקל

לפני הכנת המתוקים וודאו שיש לכם במטבח מד חום למדידת הטמפרטורה.

שימרו את הממתקים שלכם במקום מאוורר ויבש, בקופסאות רחבות מרופדות בנייר אפייה ומרוססות קלות בשמן, למנוע הידבקות.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here