

אם אתם מחובבי הפרג, חיתוכיות עוגת פרג זו היא בשבילכם ואני חושבת שהצלחתי לקלוע בול לטעמכם. אם אתם דווקא מהמסתיגים ממנו – אזי עוגת חיתוכיות פרג כדאי לכם להכין. כי הקרבה לפורים היא הזדמנות מצוינת להכיר אותו מחדש ולהתאהב. נסו את עוגת חיתוכיות הפרג הקלילה הזו, מבטיחה לכם שתופתעו.
העולם מתחלק לאלו שאוהבים פרג ולאלה שלא מסוגלים לטעום אותו אפילו. הפרג הוא מסוג המאכלים שהקשר עמם נבנה על סמך המפגש הראשון: אם טעמתם מאכל המכיל פרג והוא לא הוכן בדרך הנכונה או שטעמו היה מריר מעט ולא ערב לחיככם, רוב הסיכויים שבעתיד תתרחקו מהגרגירים השחורים הללו ולא תטעמו שום דבר המכיל אותם.
אבל, וזה אבל גדול, אם ההתנסות הייתה חיובית – ודאי תהפכו למכורים למטעמים המכילים את הגרגירים הנפלאים. קבלו מתכון מושלם לחיתוכיות פרג.


טיפסקל
פרג טחון מתקלקל מהר וטעמו הופך להיות מריר ולא טוב באפייה. לכן חשוב מאוד לקנות גרגירי פרג שלמים אם לא מתכוונים להשתמש בהם מיד ורק לקראת השימוש טוחנים אותם דק. כשקונים פרג טחון יש להקפיד לבדוק את תאריך התפוגה. רצוי לאחסן את הפרג במקום קריר ויבש השומר על איכות הפרג אני מקפידה לאחסן במקרר או במקפיא.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם והכי חשוב שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שכולם ייהנו מכל הטוב הזה.
החומרים: (לכ-24 ריבועי פרג, בתבנית בגודל 25X30 ס״מ)
למלית הפרג:
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
200 מ״ל (1 כוס) חלב 3%
55 גרם חמאה
½ כפית קליפת לימון, מגוררת
קורט קינמון
200 גרם (2 כוסות) פרג, טחון
80 גרם (1 כוס) אגוזי מלך, טחונים
לבצק ופירורים:
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
150 גרם חמאה
קורט מלח
1 ביצה
250 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לבן, מנופה


אופן ההכנה:
למלית הפרג – מערבבים בסיר את הסוכר, חלב, חמאה, קליפת לימון מגוררת והקינמון. מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
כשהתערובת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים את הפרג, מחזירים לחמם על אש נמוכה כדקה ומכבים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מצננים.
מניחים במערבל חשמלי עם וו גיטרה את החמאה יחד עם הסוכר והמלח, ומערבלים עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד להטמעה. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שנוצרים פירורים גדולים. מגבשים את הפירורים בתנועת קצרות לכדי גוש בצק אחיד.
רבע מהבצק עוטפים בניילון נצמד. את 3/4 הבצק שנותר משטחים מעט וגם אותו עוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר במשך כחצי שעה. מרדדים את כמות הבצק הגדולה למלבן בעובי 1 ס"מ ובמידות התבנית ומניחים בתבנית.
משטחים את מלית הפרג באופן אחיד על הבצק המרודד. מגררים במגררת גסה את הבצק הנותר על מלית הפרג באופן אחיד. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהפירורים מקבלים צבע זהוב ויפה. לאחר שהעוגה מתקררת חותכים לקוביות.
דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: חלבי
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
Ingredients
- Poppy filling:
- 200 g (1 cup) white sugar
- 200 ml (1 cup) 3% milk
- 55 g butter
- ½ tsp lemon zest
- Pinch of cinnamon
- 200 g (2 cups) ground poppy seeds
- 80 g (1 cup) ground walnuts
- Dough and crumble:
- 100 g (½ cup) sugar
- 150 g butter
- Pinch of salt
- 1 egg
- 250 g (1 ½ cups) white flour, sifted
Instructions
- To prepare the poppy filling, add the sugar, milk, butter, lemon zest and cinnamon to a pot and heat over a medium flame. Bring to a boil while mixing every once in a while.
- Once the mixture boils, turn off the flame, add the poppy seeds and mix. Turn the flame back on low, and then after a minute, turn it off again. Add the walnuts and stir. Let cool.
- To the bowl of an electric mixer with a dough hook, add the butter, sugar and salt. Mix well. Add the egg and mix well. Add the flour and mix until crumbly. Keep mixing until dough forms a ball.
- Take ¼ of the dough and wrap it in plastic wrap. Roll out the other ¾ on a work surface and then cover it with plastic wrap, too. Put them both in the fridge to rest for 30 minutes.
- Roll out the ¾ flat piece of dough so that it’s the size and shape of the pan and about 1cm thick. Place it in your pan.
- Spread the poppy filling on the flattened dough. Use a vegetable grater with large holes to grate the remaining dough on top of the poppy filling. Bake for 40 minutes in an oven that has been preheated to 180° until cake has turned golden brown. After it has cooled down, cut into squares.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 90 minutes.
- Status: Dairy.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
המתכון באדיבות "לחם יין", בית קפה ובייקרי
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום,
העוגה נראית מהממת , האם יש אפשרות לפרווה? אם כן, מה להמיר במה? אודה לתגובתך
הי עופרה
תודה :) זה פשוט את החלב במים ( לא במיץ תפוז ) בחלב שקדים או סויה
החמאה במחמאה
שלום
מאד אוהבת את המתכונים שלך … טעם של בית טוניסאי.
לגבי העוגה איך אפשר להפוך לנטולת גלוטן וסוכר ?
הי אילנית
תודה רבה :)
לשאלתך ממליצה שתחליפי את הקמח הרגיל בקמח נטול גלוטן
לגבי הסוכר אפשר לנסות להחליף עם כמו סוכר או ממתיק אחר
האמת לא ניסתי זאת עם שינויים אלו
צריך לנסות
הי. מה אפשר במקום אגוזים?
היכרמי
את יכולה לוותר
אפשר צימוקים