חטיף שוקולד וקרמל מלוח

בייגלה, שוקולד, קרמל, חמאת בוטנים ומלח הם כל מה שאתם צריכים כדי ליצור את החטיף המושלם הזה, וכמעט ללא מאמץ.

בימים חמים אני מנסה בכל כוחי למצוא דרכים יצירתיות להכנת מאכלים וארוחות לבני המשפחה. מדובר במאכלים שהכנתם אינה דורשת הפעלת תנור וכיריים לזמן ממושך, ואגב כך עמידה של שעות במטבח מהביל.

לכן את מרב מרצי אני מפנה להכנת מאכלים קלילים, וצוננים שאינם דורשים מצרכים מיוחדים.

גם בחלקת המתוקים אני משתדלת לשמור על אותם הכללים ולהכין מתוקים מפתיעים, וכך קרה כאשר לקחתי חמישה מצרכים והכנתי מהם חטיף שוקולד נפלא עם קרמל וחמאת בוטנים.

 

מסדרים שכבה של בייגלה
מסדרים שכבה של בייגלה

 

  • טיפסקל 

על שלושה דברים חייבים להקפיד.

חשוב לא ליצור  חטיף   עבה מידי, רצוי שיהיה בעובי 1-1/2 1 ס"מ

אפשר לחתוך אותו לריבועים, אבל רצוי שיהיו קטנים.  חתכתי לריבועים ומצאתי שהחטיף ככל שהיה נפלא הוא כל כך עשיר שנאלצתי לחתוך אותו לרצועות כמו  אצבעות כלומר כל ריבוע נחתך לשניים או שלושה חלקים. ואז הם פשוט נחטפים מהקופסה.





לא לוותר על בזיקת מלח גס .השילש בין השוקולד, הקרמל, חמאת הבוטנים עם והמלח הוא שהופך את החטיף למוצלח כל כך.

 

החומרים ל- תבנית  בגודל 30+27 ס"מ  מתקבלים בערך כ- 50 חטיפים קטנים

400 גרם שוקולד מרירי

2 כפיות שמן

230 גרם בייגלה שמיניות

3 כפות חמאת בוטנים

350 גרם סוכריות טופי קרמל

3-2 כפות מים

מעט מלח גס או נטיפי טל – מלח

נייר אפייה

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערת זכוכית  מוסיפים את השמן וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה חלקה מערבבים היטב. מרפדים את התבנית בנייר האפייה היטב. יוצקים חצי מכמות השוקולד המומס אל התנית ומשטחים.





מסדרים על פני השוקולד את הביגלה השכבה אחת ומסדרים עוד שכבת של בייגלה על השוקולד.

מניחים בקערת זכוכית את סוכריות הטופי קארמל מוסיפים כף מים וממיסים במיקרוגל.  בפולסים. מוציאים ומוסיפים את חמאת הבוטנים ויתר  המים. מערבבים מכניסים שוב למיקרוגל לסיבוב נוסף של ריכוך ומערבבים  היטב.

יוצקים את הקרמל בוטנים על פני הבייגלה הנתון בתבנית ומשטחים היטב. בוזקים מעל את המלח.

 

יוצקים מעל את השוקולד שנותר ומחלקים לשכבה אחידה. במידה והשוקולד התקשה מעט החזירו להמסה במיקרוגל . מכניסים לצינון במקרר כחצי – עד שעה.

מחלצים את משטח השוקולד עם נייר האפייה. מניחים על משטח עבודה וחותרים לרצועות קטנות  בעובי 1/2 1 ס"מ ובאור של 6-5 ס"מ או פשוט חתכו לריבועים קטנים.

שומרים בקופסה בעלת סגירה הרמטית במקרר .  לפני שמגישים מוציאים את הקופסה עם החטיפים  מהמקרר כחמש דקות קודם להגשה . או אז השוקולד והקרמל מתרככים והופכים לחטיף נפלא.

 

 

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here