

חטיפי שוקולד שהילדים בעיקר גם הבוגרים מאוד אוהבים אני מאוד מתרגשת כשאני מצליחה לחקות טעמים שבדרך כלל אנו קונים כשהם עטופים בעטיפה מרשרשת.
כך קרה עם חטיף השוקולד –כיף כף או אצבעות שוקולד נמוכות. אחרי מספר ניסיונות התקבלה תוצאה כל כך מוצלחת ומפתיעה שנשאר רק לנגוס וליהנות.
אפשר לשמור כשבוע במקרר אך מניסיוני אם קשה לכם לעצור או לדחות סיפוקים אני ממליצה שתשמרו עליו במקפיא.
החומרים: לתבנית מאורכת בגודל 22 ס"מ
לבסיס:
תחתית זו אפשר להכין עם פיצפוצי אורז או עם קורנפלקס פשוט גרוס או עם גרנולה מוכנה
3/4 1 כוס פצפוצי אורז (קורנפלקס, גרנולה מוכנה,)
70 גרם סוכר
60 מ"ל מים
4 כפות סירופ תירס, גלוקוז ,דבש או סילאן
50 גרם חמאה רכה
1-2 טיפות וניל
לשכבה א':
200 גרם שוקולד חלב
1 כוס חמאת בוטנים חלקה להוספת תחושה של קרנצ'יות אפשר חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
לשכבה ב' ציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
2 כפיות סירופ תירס
70 גרם חמאה
1 כפית ליקר שוקולד או רום


אופן ההכנה:
ממיסים בקלחת את הסוכר, מים וסירופ תירס מבשלים מספר דקות לקבל קרמל.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה.
מוסיפים את פצפוצי האורז (קורנפלקס או גרנולה)מערבבים עד לציפוי אחיד של הפצפוצים.
מעבירים לתחתית תבנית ומשטחים ומצננים במקרר.
למלית שוקולד- שמים את השוקולד בקערית קטנה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות מוציאים מערבבים ומבליעים לתוך השוקולד המומס את חמאת הבוטנים מערבבים לקבלת עיסה חלקה.
שופכים תערובת השוקולד וחמאת הבוטנים על פצפוצי האורז בתבנית ומצננים עד ששכבת השוקולד מתייצבת היטב.
לציפוי- שמים את השוקולד המריר, הסירופ תירס והחמאה בקערית זכוכית וממיסים במיקרוגל (בפולסים של מספר שניות ) עד קבלת קרם חלק ומבריק.
יוצקים את ציפוי השוקולד על פני שכבת שוקולד הבוטנים ומשטחים מאחסנים במקרר כשעה. אפשר לפזר על פני השוקולד מעט בוטנים קלויים גרוסים.
חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ כאצבעות או לקוביות קטנות ומגישים בטמפרטורת החדר.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק