חטיף בהגשה אישית

חטיפי אנרגיה הם להיט מתוק וטעים, שאמור להשתיק את הרעבה לזמן מה. בתקופה האחרונה, נחשפתי לשלל סוגי חטיפים מסוגים וטעמים שונים. החלטתי לנסות ולהכינם במטבח הביתי שלי.

מה גדולה הייתה הפתעתי מקלות ההכנה, ומהתוצאה הטעימה שהתקבלה. כהרגלי אני מיד משתפת אותכם במתכון המתוק והטעים הזה.

חטיף אנרגיה שלי

חומרים ל- 16-20 ריבועים קטנים

1/4 2 כוסות שיבולת שועל

1/2 כוס פצפוצי אורז

1/2 כוס שקדים שלמים או חצויים

1/4 כוס פיסטוקים

1/2 כוס אגוזי פקאן

1/2 כוס אגוזי קשוי

50 גרם חמאה או מחמאה

1 כף טחינה

2-3 כפות מים

חותכים לקוביות או לחטיף מאורך

3/4 כוס (200 מ"ל) דבש או סילאן (דבש תמרים)

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום מסוג דמררה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

1/4 כפית זנגביל

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס צימוקים

אופן ההכנה:

בתבנית תנור קולים קלות את שיבולת השועל במשך 3-5 דקות. בתבנית נפרדת שמים את השקדים, וכל סוגי האגוזים וקולים אותם כ-7-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ'. מעבירים הכול לקערה גדולה.

בקלחת שמים את החמאה, הטחינה , המים, הדבש או הסילאן , הסוכר החום, תמצית הווניל והמלח הזנגביל והקינמון ומחממים מעל להבה בינונית-גבוה כמה דקות עד שהחמאה נמסה.

מחממים תוך ערבוב 2 דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל. מערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים לקערה את החמוציות והצימוקים ומערבבים.

 

מרפדים תבנית בתערובת המוכנה

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומברישים קלות בשמן או בתרסס שמן. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך -170 160 מעלות צ'.

מעבירים את העיסה לתבנית, משטחים ומהדקים היטב לתבנית בכפות ידיים רטובות עד לקבלת שכבה אחידה. אופים 15-20 דקות, או רק עד הזהבה קלה – העיסה צריכה להיות רכה וגמישה קצת כשנוגעים בה מוציאים מהתנור ומצננים קלות.

מעבירים את משטח החטיף יחד עם נייר האפייה על רשת ומצננים כשעה, שעה וחצי מעבירים למשטח עבודה וחותכים בעזרת סכין משוננת ריבועים קטנים, בינוניים או לחטיף מאורך בגודל 20+3 ס"מ. מעבירים לכלי בעל סגירה הרמטית.

 

  • טיפסקל

אפשר לשנות את סוגי האגוזים ואו להגדיל סוג של אגוז לעל פני אחר.אפשר לשמור את החטיפים במקפיא.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here