מטבל חריף, בעיקר בגלל ניחוחו החזק והחריף לא כל כך טעמו. מוגש בדרך כלל לצד בשרים, דגים וקציצות

מלווה את המנות ומדגישים את טעמן.

החזרת חריפה מאוד ואפילו יש בה מין מרירות קלה לכן נוהגים להוסיף לה סלק אדום טרי או מבושל שתפקידה למתן קלות את מידת החריפות ככל שכמות הסלק גדולה כך ממתנים את חריפות החזרת.

אפשר להכין חזרת אדומה או לבנה במקרה שמכינים חזרת לבנה רצוי להוסיף במקום הסלק תפוח עץ חמצמץ קלוף (מסוג גרני סמית).

החומרים: לצנצנת של 1 ליטר

5 סלקים בינוניים

100 גרם חזרת

1/2 כפית שטוחה מלח

1/2 כוס חומץ הדרים

2 כפות סוכר

מעט פלפל לבן

 

אופן ההכנה: 

מבשלים את הסלקים במים על להבה בינונית כ-30 דקות. מסננים קולפים ומגררים דק.

מנקים את שורש החזרת ושוטפים היטב. מגררים דק.

מערבבים את החזרת והסלק המגוררים. מוסיפים את המלח, חומץ ההדרים, הסוכר והפלפל.

שומרים במקרר בכלי סגור.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here