למה לטגן ולטרוח בהכנת שניצל עתיר קלוריות, כשאפשר למלא את חזה העוף ולהכניס לתנור? מתכון אחד עם מינימום עבודה ומקסימום טעם

מי לא אוהב שניצל? חזה עוף הוא אחד החלקים העדינים, הקלים להכנה ואהובים ביותר על ילדים, (ובעצם על כולם).

אבל תגידו לי, באמת כמה אפשר להכין שניצלים?  זו לא רק הטרחה, הרי בשנים האחרונות, עם מקפידים על הכנת מאכלים בריאים יותר, אנחנו מנסים גם לחסוך בטיגון ולבחור בצורות הכנה אחרות.

אז לא רק שניצל. חזה עוף מצוין לבישול קצר, ולכן הוא טוב גם לצלייה, הקפצה ואידוי מהיר, ורצוי להכינו סמוך למועד הגשתו.

את הנתחים מקבלים על ידי הרחקת העצם המחברת בין שני חלקיו, או אז צורתו הופכת דומה לפרפר. לא פעם תמצאו שמשתמשים במונח זה במתכונים מסוימים.

אפשר להשתמש  בנתחי חזה העוף השטוחים והדקים המוכנים לשניצל כבסיס למלית: מניחים  לרוחב הנתח תוספות מעניינות, ואז מגלגלים כגלילה או סוגרים כמעטפת או צרור אותו סוגרים בעזרת שיפוד עץ.

מכאן יש מבחר דרכים לבישול: ברוטב, בצליה, באידוי ובתוך תבשיל וקדרה. עם סיום הבישול, כאשר פורסים  את הגלילות לרוחב, מתגלות לעיננו פרוסות בשר עוף עם מלית נאה.

או כשמגישים אותן כצרור על שיפודי עץ קטנים ולהגיש אותן כהפתעות אישיות לכל סועדים.

 

החומרים: ל-6 מנות

למלית:

2 כפות שמן זית משובח

2 שיני שום, כתושות

2 כוסות סוגי פטריות שונים (שמפיניון, יער) קצוצות

2 פטריות פורטבלה, חתוכות לקוביות בינוניות

4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים

מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם

1/2 כוס רוטב  צ'ילי מתוק  אפשר לשלב 1 כף קטשופ

3-2 כפות שיבולת שועל (קוואקר)

6 נתחי שניצל (כתיתות)

6 שיפודי עץ עבים וקטנים

לברשה:

2 כפות רוטב צילי חריף

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

 

 

ממלאים את חזה העוף וצולים
ממלאים את חזה העוף וצולים

אופן ההכנה:

מחוממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את השום ואת הפטריות הקצוצות.  מאדים במשך  כ-3-4  דקות עד לריכוך . מסירים מהלהבה ומעבירים לקערה.

מוסיפים את הבצל הירוק, התבלינים, רוטב הצילי, והקטשופ. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. אם המלית מימית מדי, מוסיפים מעט שיבולת השועל.

מניחים על משטח עבודה נתח שניצל, נוטלים מהמלית בכף וצרים ממנה מעין כופתה. מניחים את הכופתה במרכז השניצל.

נוטלים שיפוד  עץ עבה וקצר ומשפדים את נתחי השניצל בארבע פינות וסוגרים כמו כיס אחיד. בדרך זו מכינים  את  שאר הכתיתות.

מניחים את הנתחים  בתבנית שקעים. בקערית נפרדת מערבבים  את רוטב הצי'לי, שמן הזית, והסויה. מברישים ברוטב את שיפודי נתחי השניצל הממולאים.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 180 מעלות) ואופים  במשך כ- 25 דקות. מוציאים ומברישים ברוטב . מגישים חם.

 

אופים ומפתיעים
אופים ומפתיעים
  • טיפסקל

כאשר אתם ממלאים נתחי עוף אין צורך לתפור את הפתחים אפשר להשתמש בקיסמי עץ או ללפף סביב הנתח חוט שמשון משומן היטב.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here