הימים חמים, הילדים בחופשה ובקייטנות.אנו מתחילים להתארגן לקראת החופשה המשפחתית ובעיקר מחפשים מקומות מוצלים לא רחוק מהמזגנים ומחוף הים.

הערכות לקראת הקיץ מתרחשתגםבמטבח, המזווה והמקפיא מחליף את צבעיו ותכולתו למוצרים יותר קלילים ומרעננים. מוצרים שאפשר להכין מהם מנות מהירות הכנה, מנות קלילות, אשר לא מכבידות עלינו המבשלים וכמובן לא על הסועדים.

אנו עברים מיד למנות המשלבות נפלא בין גבינות, ירקות, פסטות עוף ודגים.בהדרגהאנו מקטינים את השימוש בתנור, עוברים להכנת מנות הדורשות בישול מהיר וקצר. כך בעצםגם המטבח מתחיל להיכנס להערכותבישול בעונה החמה -קלילי מהירוטעים.

בחרתי לקבל את ימי הקיץ החמים בטיפול והצגת אחד החלקים הנפוצים והאהובים ביותר בין כל חלקי העוף, הכוונה כמובן לחזה העוף/תרנגולת או כפי שנוהגים לכנותו בטעות השניצל. פעם נהגולהכין ממנו בעיקר שניצלים, זהקל, מהיר והכי חשוב אהוב על כולםבעיקר על הזאטוטים.

אך כמה אפשר להכין שניצלים? בעיקר שבשנים האחרונות מקפידים על הכנת מאכלים בריאים ומנסים לחסוך בטיגון.

עם ההתפתחות הקולינרית בארץ החלו ל"טפל" גם בחלק זה של התרנגולת, מסתברשאפשר להכין ממנו מטעמים מעניינים ומפתיעים.

נא להכיר – חזה עוף

זהו חלק נקי ונאה, צורתו דומה לפרפר מכאן לא פעם משתמשים במונח זה במתכונים מסוימים – את הנתחים מקבלים על ידי הרחקת העצם המחברת בין שני חלקיו.

למה הוא עוד מתאים?

הוא יכול לשמש כנתחלמילוי וצלויה, יוצרים לאורכו של נתח חזה העוף מעין כיס ולתוכו דוחסים מלית בשרית או מלית צמחונית העשויה מירקות ועשבי תיבול.

אפשר לשטח את החזה בדומה להכנה לשניצל להניח לרוחבו תוספות מעניינות לגלגל כגלילה ולבשלכאשר פורסים גלילות אלו מתגלה לעיננו פרוסות בשר עוף עם מלית נאה .

כמובן שאפשר להחליף בשר בחזה עוף חותכים לקוביות ומוסיפים לכל קדרת בשר או פשוט לחתוכים לרצועות דקות מקפיצים במחבת – ווק לצד ירקות וכך מתקבלת מנה מהירת הכנה שחשוב להכינה סמוך לארוחה.

אפשר לשלבו בהכנת קציצות בשר בקר משלבים בין בשר הבקר לחזה העוף ולפעמים אפילו מוסיפים בשר אדום – הודו. כך מקבלים קציצות בשר קלילות יותר

כמובןשאפשר לשמור על הנתח כפי שהוא, מסתפקים בצליה קצרה משלבים תוספות מעניינות ורטבים אטרקטיביים וכך ללא צורך בטיגון חוסכים קלוריות, ומגלים טעמים מעניינים שניתן להפיק בשימוש נכון בחזה העוף.

היתרון בולט ולדעתי גם העיקרי בשימושבחלק זהשמקבלים בעיקר מנות לא מורכבות ,קלות להכנה, מעניינות בשילוב הטעמים ובעיקר הן מקנות תחושה של קלילות .

כיצד שומרים על עסיסיות הנתח?

אחד הדברים שחשוב מאוד להקפיד כאשר משתמשים בנתח זה, הוא לא לייבשויתר על המידה , יש להקפיד ולבשלו זמן קצר (זה גם יתרונו) לצפות אותו במעטה דק של רוטב שישמור על עסיסיות הנתח בבישול.

העוף אהוב על כל חלקיו. בכל בית תמצאו חסידים לחלקים שונים: יש כאלו שאוהבים ירך, כנפיים, כרעיים או חלקי פנים. אך אין ספק – החזההינו החלק החביב, הנפוץ והאהוב ביותר בין כל חלקי העוף.

ניתן להכין ממנו סלטים, מנות ראשונות, עיקריות ותוספות. ולא רק שניצלים.

טיפסקל כיצד מבשלים נתחי חזה עוף/תרנגולת?

* בשר חזה העוף עדין לכן יש לדעת כיצד לבשלו. החזה מצוין לאחר בישול קצר, סמוך להגשתו לכן הואנפלא לטיגון, צלייה, הקפצה ואידוי מהיר שכולם נכנסים תחת כותרת בישול קצר.

* כאשרקונים חזה עוף רצוי לבקש מהקצב לחתוך אותו מראש או לרצועות או לקוביות וכמובן שיכין אותו לשניצלים.

* אל תקפיאו את הבשר מיד עם קנייתו. רצוי לטבל או להשרות במרינדה-מישרה האהובה עליכם ואז כאשר מפשירים את חזה העוף הוא ספג היטב את התיבול ומעשיר את טעמו.

* כאשר אתם ממלאים נתחי עוף אין צורך לתפור את הפתחים אפשר להשתמש בקיסמי עץ או ללפף סביב הנתח חוט שמשון משומן היטב.

* כאשר מטגנים שניצלים אפשר להוסיף לתערובת הליפוף כ- ½ כוס קורנפלקס טחון או ½ כוס חטיף ביסלי בטעם גריל טחון גם במבה הולכת נהדר בדרך זו אתם מחבבים את השניצל על ילדים עקשנים במיוחד.

*אם משתמשים בחזה עוף לסלט מומלץ לא לשטח אותו כמו שניצל. עליו להיות שלם ונקי, מבשלים אותו במים עם תבלינים ועשבי תיבול מסננים ומשתמשים.

* הטוב ביותר – להכין תערובות תבלינים ו/או רטבים ולשמור במקרר. אפשר כמובן לקנותם מוכנים בטעמים שונים

קבלו תערובת תבלינים פיקנטית

מערבבים בקערית ביחסים שווים: כמון, פלפל שחור, פלפלת אדומה, מתוקה וחריפה, ומלח.

אם מעוניינים בטעם דומיננטי מסוים מגדילים את כמותו ביחס לאחרים. אם מעוניינים בטעמים אקזוטיים או אסייתים משלבים תבלינים אלו בהתאם, ומשמיטים את המיותרים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here