בין שלל מאכלי הגבינה שיציפו את שולחנכם בשבועות, כדאי שתשאירו מקום לקצת גיוון. ואין כמו בלינצ'ס חם ומלא בדברים טובים ומתוקים כדי לגרום עוד שמחה בפה.

שבועות הוא אחד החגים האהובים עלי, עשיר במאכלים מעניינים וממטבחים שונים. זהו חג נקי ולבן, שופע בירקות ופירות תוצרת הארץ ובמוצרים על בסיס חלב ומוצריו.

החג הנפלא הזה אוטוטו בפתח וכבר מתחילים לחוש באוויר את ההערכות לכבודו. במרכולים מפנים מדפים למארזים מעניינים של מעדנים, גבינות וגבינות חדשות.

טעמם נהדר כמו שהוא, אולם ברגע שהם משולבים בבישול ואפייה הם מקבלים חיים משלהם ומניבים טעמים מפתיעים ומעניינים.

ניתן לשלב אותם באמצעות בחישתם לתוך רטבים, פשטידות ומאפי גבינה עם או בלי בצק. זה הזמן להיחשף לגבינות קשות, מיוחדות חדשות שאינן מגיעות בדרך קבע למקרר הביתי.

חביתיות עדינות
חביתיות עדינות

אני אוהבת את החביתיות המוכרות כבלינצ'ס – חביתיות דקיקיות נטולות טעם שניתן למלא בשלל מיליות: מלוחות, מתוקות, צמחוניות, בשריות וחלביות.

החביתיות קלות להכנה ואינן דורשות מיומנות מקצועית גבוהה. דיי בערבוב מספר חומרים בסיסים כדי לקבל בלילה דלילה, שאותה מטגנים בכמויות קצובות.

טכניקה בסיסית, חימום מחבת בינונית שימון במידה, נוטלים במצקת בינונית מהבלילה ויוצקים למרכז המחבת המשומנת. מנענעים קלות כך שהבלילה מצפה בשכבה אחידה את המחבת עד לשולי המחבת.

זכרו שלא תמיד החביתית הראשונה יוצאת כמו שצריך, אבל אלו הבאות אחריה הן הופכות דקיקות, הניתקות מהמחבת, ומאפשרות הפיכתן בקלות לצד השני ללא בעיה.

החביתיות בדרך כלל ממולאות במלית מתוקה קלה ופשוטה להכנה. את המלית אפשר לגוון עם אגוזים וחמוציות במקום צימוקים.

ממלאים ומגלגלים
ממלאים ומגלגלים

ולשלב בתוכה פרוסות פרי כמו אפרסקים או קוביות תפוח עץ טריים. חשוב להקפיד ולסגור היטב את החביתיות כמעטפת על מנת לשמור שהמלית לא תזלוג מתוכה.

כשמכינים את החביתית בגרסה המלוחה משתמשים בשלל גבינות קשות ורכות. אותם מתבלים בעשבי תיבול ושלל בצלים.

משלל המליות בחרתי את מלית לא שגרתית מארטישוק עם הגבינות. בנוסף בחרתי להציע כאן שני מאפים העושים שימוש בבצלים בצורה מעניינת ומקבלים תוצאות שונות מפתיעות וטעימות.

טיפסקל גיוונים בטעם

אפשר למלא את החביתיות בשלל מליות שונות כמו גבינה שמנה עם שוקולד, ריבות וקונפיטורות או מלית של תפוחי עץ, פירות יער וגם שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג.

אפשר לבזוק על החביתיות אבקת סוכר או מייפל או סירופ שוקולד.

טיפסקל לקבלת חביתית שחומה

מטגנים את החביתיות הממולאות במחבת משומנת בכפית חמאה כ-2 דק' מכל צד עד ל"השחמה קלה" ומגישים.

אפשר לקארמל מעט עם מעט מאוד סוכר.

ממלאים ובוזקים אבקת סוכר

חביתיות בלינצ'ס מתוק ומלוח

לפניכם המתכון כפי שאני נוהגת להכין לבני משפחתי עם מלית גבינה מתוקה.

החומרים: ל – 20 חביתיות

לבלילת החביתיות

4 ביצים

1/4 כפית מלח

1/2 2 כוסות חלב

1/4 כוס חמאה מומסת

2 כוסות קמח מנופה

שמן קנולה לטיגון

למלית גבינה:

1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% שומן

1 גביע גבינת שמנת טבעית 30% (250 גר')

3 כפות סוכר

2 כפות דבש או סילאן

1/2 כוס צימוקים

מעט גררת קליפת לימון או תפוז

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל (לא הכרחי)

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

במלית מלוחה
במלית מלוחה

למלית ארטישוק

קבלו גרסה מעניינת למלית ארטישוק וגבינה באדיבות רוסלה יונה, מקונדיטוריית "ביסקוטי"

החומרים: 7-10 חביתיות ממולאות

2 כפות חמאה

300 גרם לבבות ארטישוק קפואים פרוסים דק

1 שן שום כתושה

1/2 כוס יין לבן

מלח פלפל לפי הטעם

1 חופן פטרוזיליה קצוצה דק

3/4 כוס גבינת ריקוטה

1/2 כוס גבינת קוטג' 5% או 9% שומן

3 כפות גבינת גאודה מגוררת

3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

בקערה בינונית טורפים במטרפה ידנית את הביצים, המלח, החלב והחמאה עד לקבלת בלילה אחידה.

מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הביצים תוך כדי בחישה במטרף, טורפים היטב.

הבלילה חייבת להיות דלילה – אם היא סמיכה מידי, ניתן להוסיף לה עוד חלב או מים (כ-1/4 כוס).

מחממים מעט שמן במחבת בקוטר של 20 ס"מ על להבה נמוכה. (שופכים את השמן אל צלוחית –כך שהמחבת תהיה מצופה בשכבת שמן דקה ביותר)

נוטלים במצקת מן התערובת המוכנה ויוצקים במרכז המחבת . מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל תחתיתה בשכבה דקה.

שמים על האש כ-2 דקות, עד שהבלילה מתייבשת וקצותיה מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים קלות גם את צידה השני.

למלית הגבינה – מערבבים את כל החומרים בקערה. מניחים כף או שתיים על כל חביתית ומגלגלים או מקפלים כמעטפת.

למלית הארטישוק – ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים שום כתוש מאדים קלות ומוסיפים את פרוסות הארטישוקים.

מטגנים על להבה נמוכה עד לריכוך כ-10 דקות יוצקים את היין ומתבלים במלח פלפל ופטרוזיליה מערבבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה לריכוך ואידוי הנוזלי כ -10 דקות נוספות.

מסירים מהלהבה ומצננים. בקערה בינונית מערבבים את הגבינות ומוסיפים את הארטישוקים המבושלים מערבבים לתערובת אחידה.

ממלאים כל חביתית /בלינצ'ס בשתי כפות גדושות של תערובת הגבינות והארטישוקים. מקפלים את שולי עלה החביתית משני הצדדים על המלית הארטישוק ומגלגלים. מגישים מחומם.

בלינצ'ס ארטישוק
בלינצ'ס ארטישוק
  • מבחר טיפים לאחסון וטיפול בגבינות מערן יעקבס הגבן של מחלבת יעקבס

גבינות רכות:

שומרים בקירור ולצרוך אותן בהקדם האפשרי מזמן הייצור.

גבינות חצי קשות:

אפשר לשמור במשך כחודש בקירור, רצוי עטופות בניילון נצמד, בתוך שקית או קופסה אטומה.

כאשר גבינה חצי קשה מעלה עובש, אין צורך לחשוש, ניתן להסיר את החלק עם העובש ולאכול אותה ללא דאגה.

גבינות קשות:

את הגבינות הקשות רצוי לעטוף בניילון נצמד, ניתן לשמור בקירור למשך חודשיים.

את הגבינות מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר, מומלץ להוציא מהמקרר כשעה לפני הגשה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here