חביתת פתיתי מצה/ מצה בריי/ברייט

מכינים חביתת פתיתי מצה/ מצה בריי/ברייט, כך מתחילים את הבוקר הראשון של חול המועד פסח, ומגישים לארוחת הבוקר או ארוחת ערב חביתת פתיתי מצה/ מצה בריי/ברייט היא קלה ומהירת הכנה. אפשר לשלב בתוכה קצת גבינה מלוחה ועשבי תיבול והיא מקבלת שידרגו מעניין, אני מעדיפה אותה כך כמו שהיא, תיבול קל של מעט פלפל ומלח גרוס והטעם כבר שם!

החומרים: ל-2 מנות

1/2 1 מצות

1 ביצה+ 2 כפות מים או חלב

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון





אופן ההכנה:

בקערה גדולה מפוררים את המצות לפתיתים קטנים. יוצקים עליהם מעט מים ושופכים מיד.

טורפים את הביצה עם המים בקערה. מוסיפים את פתיתי המצות, ממליחים ומערבבים.

מחממים שמן במחבת,יוצקים את התערובת ומטגנים משני הצדדים. מגישים חם.

טיפסקל

במקום חביתה אחת גדולה אפשר להכין מאותה התערובת לביבות אחידות או להוסיף לתערובת עשבי תיבול.

אפשר לבחוש את התערובת תוך כדי הטיגון מתקבלים פתיתי פריכים טעימים במיוחד.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 




Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here