

מכינים חביתת פתיתי מצה/ מצה בריי/ברייט, כך מתחילים את הבוקר הראשון של חול המועד פסח, ומגישים לארוחת הבוקר או ארוחת ערב חביתת פתיתי מצה/ מצה בריי/ברייט היא קלה ומהירת הכנה. אפשר לשלב בתוכה קצת גבינה מלוחה ועשבי תיבול והיא מקבלת שידרגו מעניין, אני מעדיפה אותה כך כמו שהיא, תיבול קל של מעט פלפל ומלח גרוס והטעם כבר שם!
החומרים: ל-2 מנות
1/2 1 מצות
1 ביצה+ 2 כפות מים או חלב
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מפוררים את המצות לפתיתים קטנים. יוצקים עליהם מעט מים ושופכים מיד.
טורפים את הביצה עם המים בקערה. מוסיפים את פתיתי המצות, ממליחים ומערבבים.
מחממים שמן במחבת,יוצקים את התערובת ומטגנים משני הצדדים. מגישים חם.
טיפסקל
במקום חביתה אחת גדולה אפשר להכין מאותה התערובת לביבות אחידות או להוסיף לתערובת עשבי תיבול.
אפשר לבחוש את התערובת תוך כדי הטיגון מתקבלים פתיתי פריכים טעימים במיוחד.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק