לפניכם אחת ממנות הדגל מהמטבח הוינאי, על החביתית הקרועה סופר רבות, בעיקר על נפלאות הכנתה. זו מנה שאינה מסובכת ומורכבת להכנה ובכול זאת יש ללמוד את הטכניקיה על מנת להגיע לתוצאה הרצויה. חביתית קרועה (קייזרשמרן) Kaiserschmarren

 

החומרים: לכ-4 מנות

½ ליטר חלב (2 כוסות)

250 גרם קמח ( ¾1 כוס בערך )

4 חלמונים

60 גרם סוכר ( ¼ כוס בערך)

קורט מלח

80 גרם חמאה

4 חלבונים מוקצפים לקצף יציב

1/3 כוס צימוקים שחורים, מושרים כשעה בברנדי

אבקת סוכר לבזיקה על החביתית

 

אופן ההכנה: 

בקערה גדולה מערבבים: חלמונים, חלב, קמח, סוכר ומלח,עד שהתערובת אחידה וללא גושים.

מוסיפים לתערובת את קצף החלבונים בתנועות עטיפה.

מסננים את הצימוקים מהברנדי, מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות.ממיסים במחבת גדולה, את החמאה.

כשהחמאה נמסה, מכניסים למחבת את התערובת, בגובה 1-½ ס"מ.

מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות בערך עד שהחביתית מעט יציבה.הופכים בזהירות .

בעזרת 2 מזלגות "קורעים" את החביתית לחתיכות בינוניות (של 1 ס"מ בערך ).

מוסיפים לטגן עוד כחצי דקה. מסירים מהאש ומגישים חם בצלחת גדולה ושטוחה. בוזקים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים.

ממשיכים לטגן באותה הצורה עד שכל הבלילה מוכנה.

 

חביתית קרועה (קייזרשמרן) Kaiserschmarren
חביתית קרועה (קייזרשמרן) Kaiserschmarren

המתכון מתוך הספר מטבח וינאי של תמר ויקס-לרר.צילום- מורן זית

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here