

זיכרון ילדות מתוק נוסף, של חיים קסומים הנראים כל כך רחוקים, אך שזורים עם נוסטלגיה של התחלה, עטופה בטעמים וניחוחות נפלאים של סבתא.
את המתכון הבא קיבלתי מתרצה הימן, מקיבוץ אשדות יעקוב איחוד, המספרת על הימים בהם כל משפחה בקיבוץ גרה בחדר אחד (ללא שירותים), כיצד סבתא ז"ל נהגה בחנוכה להכין לבני המשפחה על הפתילייה חביתיות בלינצ'ס מתובלות בסוכר קינמון וריבה ומגולגלות ככרוכית.
כמובן ניתן להכין את החביתיות כל השנה במגווןמליות:חלבית, צימחונית ובשרית. בשבועות מגישים אותן במלית גבינה מתוקה.
הסיפור והמאכל הפשוט והנהדר הזה שבו את ליבי, תרגמתי את הסיפור המתוק למתכון מדויק הנה הוא לפניכם.
החומרים: לכ-20 חביתיות
4 ביצים
1/4 כפית מלח
1/2 2 כוסות חלב
1/4 כוס חמאה מומסת
2 כוסות קמח מנופה
שמן קנולה לטיגון
למלית:
1 כוס סוכר
1 כף קינמון
1 כוס ריבה משובחת לבחירתכם
למלית גבינה:
1 גביע גבינה לבנה
2 כפות סוכר
1/2 כוס צימוקים
מעט גררת קליפת לימון
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
בקערה בינונית טורפים במטרפה ידנית את הביצים, המלח, החלב והחמאה עד לקבלת בלילה אחידה.
מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הביצים תוך כדי בחישה במטרף, טורפים היטב. הבלילה חייבת להיות דלילה – אם היא סמיכה מידי, ניתן להוסיף לה עוד חלב או מים (כ-1/4 כוס).
מחממים מעט שמן במחבת בקוטר של 20 ס"מ על להבה נמוכה. (שופכים את השמן אל צלוחית –כך שהמחבת תהיה מצופה בשכבת שמן דקה ביותר)
נוטלים במצקת מן התערובת המוכנה ויוצקים במרכז המחבת . מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל תחתיתה בשכבה דקה. שמים על האש כ-2 דקות, עד שהבלילה מתייבשת וקצותיה מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים קלות גם את צידה השני.
מורחים שכבה דקה של ריבה על חביתית ומגלגלים, אפשר לבזוק סוכר ומעט קינמון. מגישים חם.
למלית הגבינה – מערבבים את כל החומרים בקערה. מניחים כף או שתיים על כל חביתית ומגלגלים או מקפלים כמעטפת.
- טיפסקל
אפשר למלא את החביתיות בשלל מליות שונות כמו גבינה שמנה עם שוקולד, או מלית של תפוחי עץ, פירות יער וגם שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג. אפשר לבזוק על החביתיות אבקת סוכר או מייפל או סירופ שוקולד.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק