Jump to recipe

לפעמים מספיק רעיון מוצלח שיכול לרענן ולסחוט המון מחמאות ממאכל מוכר וידוע כזו היא עוגת החביתיות.

החביתיות המוכרות כבלינצ'ס – חביתיות דקיקות, נטולות טעם, שאפשר למלא בשלל מליות: מלוחות, מתוקות, צמחוניות, בשריות וחלביות. החביתיות קלות להכנה ואינן דורשות מיומנות מקצועית גבוהה. די בערבוב של מספר חומרים בסיסים כדי לקבל בלילה דלילה, שאותה מטגנים בכמויות קצובות.

חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל

הטכניקה בסיסית: חימום מחבת בינונית, שימון במידה, שימוש במצקת בינונית כדי לקחת מעט מהבלילה, יציקתה למרכז המחבת ונענוע קל כך שהבלילה תצפה בשכבה אחידה את המחבת עד לשוליה. חשוב לזכור שלא תמיד החביתית הראשונה יוצאת כמו שצריך, אבל אלו הבאות אחריה הופכות דקיקות וניתקות בקלות מהמחבת כך שאפשר להפוך אותן בקלות לצד השני.

הפעם בחרתי להכין את חביתיות קטנות, ובמקום לסגור ולקפל אותן למעטפת, מרחתי את המלית שהיא סוג של קרם בין החביתיות וערמתי אותן זו על זו כמגדל. אפשר לשלב פרוסות של פירות ומעט צימוקים ואגוזים. ולעטר בקצפת ופינוקים נוספים לפי טעמכם.

חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל

החומרים (לכ-20 חביתיות בקוטר 15-16 ס"מ):

לבלילה:

4 ביצים

1/4 כפית מלח

1/2 2 כוסות חלב

1/4 כוס חמאה, מומסת

2 כוסות קמח, מנופה

שמן קנולה לטיגון

 

חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל
חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל

לקרם ולציפוי:

1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת אחרת

1 גביע (250 גרם) שמנת מתוקה להקצפה

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

1/2 כוס פיסטוקים, גרוסים

2 יחידות קיווי, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל
חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל

אופן ההכנה:

מניחים בקערה בינונית את הביצים, המלח, החלב והחמאה וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הביצים, תוך כדי בחישה. הבלילה חייבת להיות דלילה. אם היא סמיכה מדי אפשר להוסיף לה עוד חלב או מים (כ-1/4 כוס).

במחבת בקוטר 20 ס"מ מחממים שמן על להבה נמוכה. (שופכים את השמן אל צלוחית, כך שהמחבת תהיה מצופה בשכבת שמן דקה ביותר).

נוטלים במצקת מן התערובת המוכנה ויוצקים במרכז המחבת. מנענעים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל תחתיתה בשכבה דקה.

מחממים על האש במשך כ-2 דקות, עד שהבלילה מתייבשת וקצותיה מתרוממים. הופכים את החביתית ומטגנים קלות גם את צדה השני.

חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל

מניחים את כל חומרי הקרם בקערת מערבל חשמלי ומקציפים עם וו הקצפה עד לקבלת קרם אחיד ויציב מאוד.

נוטלים מהקרם ומכניסים לשקית זילוף עם צנתר משונן. מניחים חביתית ראשונה על צלחת הגשה ומורחים עליה שכבה דקה של קרם. מניחים על הקרם חביתית נוספת, מורחים בקרם ומניחים חביתית שלישית. בדרך זו מכינים את כל החביתיות. מתקבלת מעין עוגה. נוטלים את שקית הזילוף עם הקרם ומזלפים תלוליות קרם סביב קוטר החביתיות. מפזרים את הפיסטוקים הגרוסים ומעטרים בפרוסות קיווי. שומרים במקרר עד להגשה.

דרגת קושי: קל-בינוני

זמן הכנה: חצי שעה

סוג המנה: חלבי

 

סטיילינג וצילום: פסקל פרץ-רובין 

חביתיות/ בלינצ'ס בקרם וניל

The recipe is for blintzes, which are extremely thin pancakes, without

much flavor, that can be filled with an array of fillings, which turn them into either savory

or sweet treats. They can be made dairy and filled with cream, or they can be made parve and filled with meat. It’s very easy to make blintzes, and you don’t really need any special skills. All you have to do is mix the ingredients together and fry the batter for a few minutes.

Here are the basic steps for making blintzes: Heat up a medium frying pan, and add some oil. Take a ladle, and transfer some of the batter to the center of the frying pan. Then, tip and shake the pan so that the batter spreads all around in an evenly flat circle all the way to the edge of the pan. Keep in mind that the first blintz does not always come out nicely, but the rest of them should come out thin and lift up nicely from the edge of the pan when you go to flip them over.

The blintz recipe that I’m bringing here is a little different from the norm, in that instead of filling the blintzes with cream in the center, and then folding them up like an envelope, in this recipe, you pile the blintzes one on top of another, with a layer of cream between each one. You can also add pieces of fresh fruit, raisins or nuts.

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here