

הכנת זיתים כבושים תוצרת בית היא קלה ומאפשר שימוש במגוון רחב ומעניין של תבלינים ועשבי תיבול המקנים לזיתים טעם נפלא. הזיתים שומרים על מרירות קלה שנעלמת עם הזמן והכבישה.
החומרים: לצנצנת 1 ק"ג
1 ק"ג זיתים ירוקים
1 לימון חתוך לפרוסות
6 שיני שום חצואים
2 ענפי רוזמרין
1/2 כוס מלח
1/4 כוס חומץ
3 פלפלים חריפים מסוג שטה
כף גרגרי פלפל שחור


אופן ההכנה:
משרים את הזיתים במים שבוע ימים, מחליפים את המים מידי יום. מסננים ומעבירים לקערה רחבה.
מעבירים את הזיתים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית. מוסיפים את כל החומרים ויוצקים מים עד כדי כיסוי .
(אפשר גם למלא את הצנצנת בשכבות של זיתים ותוספות התבלינים ועשבי התיבול) מנערים היטב את הצנצנת ושומרים כשבועיים במקום מוצל.
- טיפסקל
ריכוז המלח בכבישה ניתן לבדוק על ידי ביצה טרייה הניחו אותה על פני המים בצנצנת אם היא צפה ריכוז המלח הוא טוב.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק