ולנו יש פלאפל

זה בדיוק הזמן להכין את כדורי הפלאפל בבית אשר נחשב למאכל הלאומי יום העצמאות הוא היום בו הכי כדאי וטעים להכין מנת פלאפל בבית התחילו מהפיתה וכל התוספות הנלוות. מתגעגעים לאוכל רחוב?  היום אני מציעה לכם להכין בבית מנת פלאפל מושלמת, כולל כל התוספות. לא תאמינו כמה זה קל השבוע חשבתי על כל המאכלים שאנו נוהגים לאכול בחוץ ולמה שלא נלמד להכין אותם בבית. למשל מנת פלאפל בדיוק כמו שהיינו מקבלים בדוכן השכונתי, שאותה נגיש בתוך פיתה רכה וחמה תוצרת בית, עם כדורי פלאפל פריכים, ממרח טחינה טחינה ביתית וחומוס שהוכן באהבה וגם מטבל חריף שמלווה הכול בתחושת עקצוץ נעימה ותוספות חשובות כמו סלט ירקות קצוץ דק, מלפפונים כבושים, פלפלים ירוקים חריפים וגם אצבעות צ'יפס למי שאוהב. אחר כך נשב בבית כל המשפחה ונתענג על ארוחת רחוב שהכנו ביחד, מלאה בטעם ובאהבה.

פלאפל המאכל הלאומי הישראלי הגיע אלינו מהמטבח המצרי והתימני. הפלאפל המצרי נקרא "טעמייה", וכדי להכינו מחליפים את פולי החומוס (או רק חלק מהם) בפולים קטנים של פול.

רוצים להכין פיתה בבית?! כך תכינו בקלי קלות

For the English recipe scroll down

 

 ולנו יש פלאפל



החומרים: (ל-22-20 כדורים)

2 כוסות גרגרי חומוס

5 גבעולי כוסברה

6 גבעולי פטרוזיליה

5 שיני שום

2 בצלים בינוניים

2 כפיות כמון

1 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

3 כפיות מים

 

 ולנו יש פלאפל

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

 

אופן ההכנה:

יום לפני ההכנה משרים את גרגרי החומוס במים. שוטפים את הגרגרים וטוחנים במעבד מזון עם כוסברה, פטרוזיליה, שום ובצל, עד לקבלת מחית אחידה.

מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן. מערבבים ומשהים 20 דקות.

נוטלים מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.





טיפסקל

בשווקים ובחנויות המתמחות אפשר למצוא כף המאפשרת ליצור כדורים בגודל שווה. אפשר גם להשתמש בכף גלידה.

אפשר להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה.

דרגת קושי: בינוני/ קל, זמן הכנה: כשעה (לא כולל זמן ההשריה), סוג המנה: פרווה

התוספות לצד כדורי הפלאפל

 

ולנו יש פלאפל

 

סלט מלפפונים ועגבניות

החומרים ל- 6 מנות:

4 עגבניות

4 מלפפונים

בצל קטן-בינוני

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן זית,

5 כפות מיץ לימון

כחצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

קוצצים את הירקות דק-דק  מניחים בקערה ומתבלים לפני ההגשה.

אצבעות תפוחי אדמה /ציפס

החומרים: 6-4 מנות  

4 תפוחי אדמה מזן שתוכו צהוב וקליפתו אדומה

שמן לטיגון עמוק

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

תפוחי האדמה המתאימים ביותר להכנת צ'יפס הם עם הקליפה האדומה מסוג דז'ירה.  רצוי לבחור תפוחי אדמה גדולים כל קל יותר לקלף אותם וגם מתקבלים אצבעות צ'יפס ארוכות ויפות. מעבירים את כל הצ'יפס החתוך לקערה מלאה במים, ושופכים אותם עם המים לתוך מסננת. כך נפטרים מהעמילן. ממלאים שוב קערה במים קרים, מוסיפים גם מלוא החופן קוביות קרח, ומשרים את תפוחי האדמה במים הקפואים לפחות לחצי שעה. מסננים שוב. מנגבים היטב את אצבעות תפוחי האדמה  לפני הטיגון.

מחממים שמן לטיגון עמוק (לפחות 6 ס"מ) ומחממים על להבה בינונית  ובודקים, איך בודקים? מכניסים צ'יפס אחד לשמן. הוא אמור לשקוע וסביבו בועות עדינות.

מוסיפים כמות של אצבעות תפוחי אדמה ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב.  מוציאים את הצ'יפס מניחים לשמן לטפטף. מעבירים למסננת מרופדת בנייר סופג,  בוזקים מעט מלח ומגישים מיד.

רצוי לטגן את הצ'יפס בכמה סבבים, כמות קטנה בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.





עגבניות שום ופלפל ירוק חריף

ספק סלט ובכל מקרה הוא נפלא בכל כריך ובתוך הפיתה לצד כדורי הפלפל .

החומרים (ל-4 מנות):

3 עגבניות בינוניות

1 פלפל ירוק גדול חריף

2 שיני שום, כתושות

מעט מלח ושמן זית לפי הטעם

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את העגבניות והפלפל וחותכים אותם לקוביות קטנות מאוד. מניחים בקערה, מוסיפים שום, מלח ומעט שמן זית. מערבבים טעמים ומתקנים תיבול. אפשר להוסיף גם מעט מיץ לימון או חומץ. מגישים לצד לחם הפרנה.

 

 

Over the better part of this past year, we’ve all been spending much more time at home and treating ourselves to homemade pizza, cakes and other yummy foods to help boost our spirits. Recently, I began thinking about which foods I miss eating the most when we would go out, and I realized that falafel, Israel’s unofficial national food, is probably the street food I crave the most. So, I decided to dedicate this week’s column to help my readers prepare this popular dish at home just like you would buy at your favorite corner falafel stand.

Falafel – Israel’s unofficial national food – has roots in Egyptian and Yemenite cuisine. In Egypt, falafel is known as ta’amiya, and calls for a mixture of chickpeas and small broad beans.

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here