הסיכוי שתקבלו משני אנשים שונים תשובה זהה לשאלה " איך לבשל אורז" הוא קלוש. הנה ניסיון לענות על הקושיה המפותלת בעולם הבישול

אז איך מכינים אורז? זו אחת השאלות הפופולריות ביותר.  הגרגרים הקטנים הללו והפשוטים לכאורה להכנה, מתלווים כמעט לכל ארוחה, והם האוכל הבסיסי והנפוץ בעולם – אבל קשה לאתר את הדרך הנכונה והמוצלחת ביותר להכין אותם.

מה שבטוח הוא שכל אחד משוכנע שהשיטה שלו היא הכי טובה.

אף שאני מכירה מספר שיטות להכנה  אני די מתקשה להחליט מהי השיטה הטובה ביותר  להכין צלחת אורז ראויה .

יש כאלה ששוטפים את הגרגרים במשך זמן רב, כדי לסלק את שכבת העמילן שמצפה אותם. יש כאלה שכלל לא שוטפים את הגרגרים, ויש כאלה שמשרים אותם במים לילה קודם.

אחרים מטגנים אותם ומצפים אותם בשמן לפני הבישול, כדי שלא ייצמדו זה לזה.

גם בשלב השני של ההכנה יש שלל שיטות: חלק מבשלים את הגרגרים בישול קצר עד רתיחה, מכבים את הלהבה ונותנים לגרגרים לנוח כ- 20 דקות לפני ההגשה בעצם  מבצעים סוג של בישול אידוי.

ואחרים מבשלים את הגרגרים בתהליך ארוך ובשלבים מעניינים כשמשתמשים במצעי  ירק כבסיס עשיר ומתובל.

יש עוד שיטה: יצירת  "ארובות " בתוך גרגרי האורז במהלך הבישול – ארובות המאפשרות לאדים לצאת. שיטה נוספת היא לכסות את הסיר בתום הבישול במגבת וכמובן שישנם שלל איסורים: איסור על בחישה,  איסור על פתיחת המכסה לעומת השיטה בה ממליצים על בחישה.

 

סוגי אורז: פרסי, אדום,עגול
סוגי אורז: פרסי, אדום,עגול

 

ובין שלל השיטות והטכניקות מוצאים את הקפדנים, אלו משרים את גרגרי האורז לילה קודם. ובנוסף מעבירים את גרגרי האורז בישול ראשוני קצר של 8 דקות ואחר כך ממשיכים באידוי ארוך של כ-40 דקות.

מצאתי עוד עשרות טכניקות ופטנטים לקבלת מנת אורז נהדרת בה הגרגרים מופרדים ונאים.

כל השיטות והטכניקות נוצרו לדעתי בזכות שפע של זנים וסוגי אורז אשר הבישול שלהם מקנה לגרגרים את המרקם, הרכות והצורה האופיינית למנת הארז המוגשת.

הבולטים בהם  – האורז הלבן, הבר, החום, האדום, הבסמטי- הודי, זן יוקרתי ויקר שאתו תמיד מצליחים. האורז העגול שנפלא להכין אתו סושי וריזוטו אך צריך לדעת לעבוד עם אורז זה  כדי להגיע לתוצאות טובות.

העממי ביותר הוא האורז הלבן ולו מספר זנים הנפוצים הם הפרסי, היסמין והתאילנדי גרגרים מעט ארוכים וקלים להכנה והאמת מניבים תוצאות טובות עד מצוינות אם לא מפחדים מהגרגרים הקטנים. בחרתי מספר מתכונים לא מורכבים העושים שימוש בזני אורז שונים.

 

אורז אדום
אורז אדום
  • טיפסקל להצלחה

שטפה במי ברז שלוש פעמים

  • טיפסקל לגרגרים לבנים ובוהקים

משרים את  גרגרי אורז לילה קודם בהרבה מים עם מעט מיץ לימון

הביאו את המים לרתיחה מכבים להבה. מכסים במגבת את הסיר וממתינים 25 דקות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ- רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here