ספרינג רול לצמחונים, שומרי משקל, טבעונים, נמנעים מגלוטן וגם חסרי דרישות מיוחדות –
הספרינג־רול הוא פתרון מצוין, קליל וטעים לכל אורח בשולחן שלכם.

במפגש של אנשים השומרים באדיקות על משקלם, התקרובת המוגשת עלולה להיות קצת מתנצלת: שפע ירקות לנשנוש, מטבלים קלים ודיאטטים עוגה לייט ועוד.

כאשר אחד הנוכחים הופך צמחוני, השני טבעוני, השלישי נמנע מגלוטן והרבעי סופר קלוריות- המפגש עשוי להפוך למבצע קולינרי של ממש. אז מה עושים? פיתרון מפתיע שנקרה בדרכי הפך את האירוח שלי לחוויה טעימה ומשביעה.

מדובר בערב ספרינג רול קליל שבו האורחים נוטלים חלק בהכנה.

הספרינג רול הגיע אלינו מהמטבח האסייתי והוא מהווה מעין גרסה דיאטטית של אגרול . עשוי מדפי אורז אותם לא מטוגנים, ונחשב מאכל טבעוני לגמרי וגם ללא גלוטן.

דפי אורז – עלעלים עגולים, שקופים ולבנים עשויים מקמח אורז מגיעים בקוטר 22 ס"מ. הם נראים קשיחים אך נשברים בקלות.

טובלים אותם במים כדי להפוך אותם לגמישים ואז משתמשים בהם כדי לעטוף מלית ירוקה העשויה ממבחר רצועות ירק

בנוסף, אפשר לשלב נתחי עוף או דג . את הירקות חתוכים דק וניתן לרכך אותם על ידי הקפצה קלילה בווק עם מעט שמן זית. לאחר מכן ממלאים את דפי האורז, מגלגלים ועוטפים.

ניתן לצוות אליהם רטבים בטעמים שונים בעלי מליחות קלה, חריפות עוקצנית, מתיקות קלילה או שילוב בין השלוש. כך הופכים את ההגשה למושלמת.

מניחים במרכז שולחן האירוח ירקות כמו חסה, גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו, רצועות כרוב, פטריות, נבטים, מלפפונים ,ועשבי תיבול, וגם קערות עם מליות כמו טופו צלוי,

דגים עוף או בשר חתוכים לרצועות. מכינים מטבלים קלילים על בסיס רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, ג'ינג'ר, שום, לימון עלי כוסברה או נענע טחונים, ומחכים לאורחים.

על השולחן מניחים מגבות לחות, והאורחים נוטלים דף אורז יבש, טובלים אותו למשך שנייה בתבנית/ קערה מלאה במים קרים, מניחים אותו על המגבת הלחה ולאחר מכן ממלאים בתוספות הנמצאות במרכז השולחן.

סוגרים את שולי הדף מהצדדים, מגלגלים ומהדקים. הדף יהיה אכיל בסיום הגלגול. טובלים ברוטב ואוכלים מיד.

בתוך הרולים אפשר להגיש גם משהו מתוק: הכינו מראש תוספות מתוקות כגון פירות חתוכים, בננות, פרוסות אגסים ותפוחי עץ מרוככים בחמאה וקינמון, אננס, תותים, פרות מיובשים, ולצדם רוטב שוקולד,

מייפל או דבש. ממלאים את דפי האורז , מגלגלים ובוזקים אבקת סוכר, טובלים ברוטב או מזלפים דבש וסילאן.

 

עוטפים את המלית בדפי האורז
ספרינג רול /דפי אורז ממולאים

החומרים: ל-12-10 סועדים

1 חבילת דפי אורז

500-400 גרם חזה עוף חתוך לרצועות /טופו/דג

למלית:

1 גזר חתוך למקלות דקיקים

1 מלפפון חתוך למקלות דקיקים

1 קישוא חתוך למקלות דקיקים

1 פלפל אדום מתוק, חתוך למקלות דקיקים

רצועות דקות מאבוקדו 1

עשבי תיבול לפי טעמכם כמו: כוסברה, עלי נענע, פטרוזיליה ובצלים ירוקים

למטבל בוטנים:

3 כפות חמאת בוטנים

2-1 שיני שום

1 כף סויה

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות מים רותחים

2 כפות דבש

1/4 כפית שבבי צ'ילי יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה: 

משאירים את הירקות טריים או מקפיצים במחבת עם שמן, ומרככים כך גם את הטופו, הדג או רצועות העוף. מצננים קלות את רצועות הירקות והתוספות שנבחרו ומסננים מהנוזלים.

מרככים את דפי האורז במים ומניחים על מגבת נקייה וסופגים את המים . שמים כף מתערובת המלית בשליש הקרוב אלינו של הדף ויוצרים ערימת מילוי שרוחבה 5-4 ס"מ.

שומרים על רווח של 2-3 ס"מ מהשוליים, מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים מאיתנו הלאה (כמו אגרול). עד שנוצר גליל מהודק היטב. בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המטבל, טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם. מגישים יחד.

 

  • טיפסקל לעבודה עם דפי אורז

חשוב לסנן את הנוזלים מהמלית כדי לא לפגוע במרקם דף האורז.

בתום ההשריה,חשוב להספיג את דף האורז במגבת לחה.

את דפי האורז ממולאים הכי טוב להגיש מיד. בחרתם במלית מטוגנת או מבושלת אחרת, אפשר לשמור במקרר בתום הגלגול ולחמם בתנור לפני ההגשה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here