אם המופלטה היא מלכת המימונה הרי הז'אבן הוא המלך. מרינג מתוק מתוק, צמיגי ונפלא בטעמו. יש ומגישים אותו כמו שהוא ויש המעשירים אותו באגוזים ואו שקדים אותם מבליעים בנוגט עצמו.

החומרים: לכלי הגשה בינוני

1 ק"ג סוכר

2 כוסות מים

3 כפות מיץ לימון

2 חלבונים

חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה:

שמים את הסוכר והמים בסיר ומבשלים על להבה כ-30 -35 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עוד כ-5-6 דקות. עד לקבלת סירופ צמיגי ( הנעשת בבדיקה בין שתי אצבעות). מצננים קלות.

מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב וחלק. ממשיכים להקציף תוך הוספת סירופ הסוכר, בהדרגה כף אחר כף תוך הקצפה. עד לקבלת קציפה לבנה, תפוחה ודביקה. מעבירים לקערה ומעטרים באגוזים.

  • טיפסקל

להכנת הזאבן קיימים כמה שיטות.

מבצעים את כל פעולת ההכנה – המסת הסוכר וההקצפה מעל אמבט מרים עד שהנוגט מתגבש נעזרים במיץ לימון ליצוב.

יש המכינים סירופ סוכר. מצננים, ומוסיפים אל הקצף. לעזרה במיצוק מוסיפים מסטיקה* למסה. זו מיצבת את הנוגט בצורה אחידה ולאורך זמן. בדרך זו מרקם הזאבן נשמר טוב יותר.

את המסטיקה ניתן לקנות בחניות המתמחות/ חניות התבלין.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. תרבחו ותסעדו
    מכינה את סירופ הסוכר מחכה שיצטנן ואז הוא נקרש לי בחזרה באיזה מצב הסירופ צריך להיות או מה בערך הטמפרטורה להוסיף לקציפת הביצים ?
    תודה מיכל

    • הי מיכל
      חבל שלא תייגת אותי.
      תראי העיקרון אוכלים את זה אבל אולי את יכולה להכניס אותה במלית כמו בשושנים עם קצף החלבון
      סתם רעיון

  2. היי @פסקל פרץ-רובין
    תודה על תגובתך
    כמעט ולא אכלו היינו ממש במפגש משפחתי מצומצמת אנחנו בשנת אבל על אימי
    שושנים זה רעיון נפלא
    תודה לך ותמיד תרבחו ותסעדו <3

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here