פרוסה אחרי האפייה ללא צורך בסכין פשוט תולשים.

מאפה מתוק ומפתיע בצורת ההכנה ומהטכניקה הנדרשת לעיצוב צורתו, וגם הגשתו לשולחן מיוחדת ואחרת. עוגת

שמרים הבנויה מריבועי בצק מתובלים המונחים בתבנית מאורכת (כיכר) בצורה מיוחדת, המאפשרת את הגשתה כבר

פרוסה אחרי האפייה ללא צורך בסכין פשוט תולשים.

דפדפי שמרים נתלשים

החומרים: ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות

1/2 ק"ג קמח, מנופה

25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים מיובשים

1/2 כוס סוכר לבן או סוכר דמררה

1 כפית  קליפת לימון, מגוררת

2 ביצים

100גרם חמאה, או מחמאה מרוככת

1 – 1/2 1 כוסות חלב, פושר או מים

1 כפית מלח

סירופ:

1/2 כוס מים

1 כף דבש

1/4 כוס סוכר

1 כפית מיץ לימון

למלית שוקולד – קינמון:

2 כפות שטוחות  אבקת קקאו, מנופה

3/4 כוס סוכר חום

1 שקית סוכר וניל

50 גרם חמאה, מומסת

1 כפית  קינמון, טחון

2 כפות אגוזים, קצוצים גס

3 כפות צימוקים בהירים

להברשה:

1 ביצה טרופה עם 2-1 טיפות שמן

 

תלוש אותי…

אופן ההכנה:

להכנת הבצק – שמים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, השמרים, הסוכר. מערבלים כדקה או שתיים בוָו הלישה.

מוסיפים תוך ערבול איטי את קליפת הלימון, הביצים, החמאה, מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את החלב/ מים והמלח.

מערבלים יחד עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר לילה או לפחות 12 שעות.

מניחים את חומרי הסירופ בקלחת ומבשלים עד לקבלת סירופ עדין. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של חצי ס"מ מורחים אותו במלית ומשטחים.

חותכים את הבצק ל- 10-8 רצועות, ברוחב 8-6 ס"מ. עורמים כ-5-4 רצועות אחת על השנייה בזהירות. כך מכינים את הרצועות שנתרו.

מקבלים שתי רצועות של שכבות בצק אותן חותכים לריבועים. מסדרים את הריבועים בתבנית כיכר משומנת על צדן צמודים כך שהצד החתוך כלפי מעלה.

מכסים ומתפיחים כשעה, מברישים בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ- 30 דקות עד שפני העוגה שחומים או עד שקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי ויבש. מוציאים ומיד מברישים בסירופ המוכן.

 

טיפסקל 

בשימוש בשמרים טריים קובייה או בגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל  ואו להתיסס אותם קודם לעבודה.

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. היי פסקל מה שלומך?
    הכנתי את העוגה ויצא מדהים!
    אפשר להכין אותה ללא גלוטן? אם כן עם קמח ומה הכמויות?

    תודה רבה
    מיקה

  2. היי פסקל,חג שמח!
    מאד מהנת מהמתכונים שלך,תודה רבה!
    אבל…ניסיתי את המתכון הזה אבל הבצק הוא נשאר נוזלי למדי,כמעט כמו דייסה…
    שמתי בדיוק את הכמויות שציינת מדודות בקפידה.נראה לי ששתי ביצים + כוס וחצי מים זה המון נוזל לחצי קילו קמח.
    אשמח לתשובתך.

    • הי אנליה
      ממש מוזר
      קיבלתי המון תגובות שהצליחו ותמונות של המאפה
      אולי לא שקלת נכון
      אני משתמשת בכוסות של 200 מ"ל ולא חד פעמיות וכאלו כמו שאני שומעת לאחרונה
      והאם הכנסת מספיק זמן במקרר?
      אשמח לתשובתך
      זה מתכון מושלם ממש :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here