עם ירקות שנשארו במקרר, ועם קצת תבלינים, תוכלו להכין מעדנים – במעט מאמץ.

לא תמיד יש זמן, והאמת לא חייבים כל הזמן לטרוח שעות במטבח להפקת ארוחה או מנה כזו או אחרת, לפעמים מספיק להשתמש בירק מעניין,

להוסיף "משחק" של חיתוך ואו עיצוב מיוחד ולהשתמש בתיבול מינורי ועדין- הכול בקצב מהיר שאינו דורש התעסקות ארוכה במטבח.

עכשיו זה הזמן יצירתיות מסוג אחר. כזו שמניבה תוצאות מפתיעות. אפשר בהחלט לפתוח את המקרר, להציץ לתוכו ולבדוק אלו ירקות ופירות מצויים במקרר ומה ניתן להכין איתם,

לבדוק במזווה באלו מוצרים אפשר להשתמש ובכך לגוון ולשדרג את המנות. תופתעו לגלות אלו תוצאות תניבו רק על ידי אלתור ושילוב בין טעמים ומוצרים.

כך, במינימום זמן, מקבלים מטעמים נפלאים באיכותם, ובעיקר טעמם.

בחרתי בדלעת ערמונים הוספתי לה מעט מאוד תיבול וחומרים וקיבלתי תוצאה מפתיעה במראה ובטעם.

מסדרים את חצאי דלעות הערמונים בתבנית
מסדרים את חצאי דלעות הערמונים בתבנית

החומרים: ל-6 מנות

3 דלעת ערמונים

1 חציל קלוף וחתוך לקוביות

4-3 גבעלי תימין

1/2 כפית פלפלת חריפה או מתוקה

3 שיני שום כתושות או גרוסות

1/2 כפית מלח גס

שמן זית

2-כפות גרעני חמניות קלויים

תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה:

חוצים את דלעת הערמונים לשניים מנקים את הפנים ושוטפים היטב. מנגבים ומניחים בתבנית האפייה על נייר אפיה.

ממלאים את חצאי דלעת הערמונים בקוביות החצילים, מפזרים מעליהם שום כתוש או גרוס, בזוקים על פניהם פלפלת חריפה מלח גרוס מפזרים מעל את גבעולי התימיו או עלי התימין ומזלפים שמן זית על הערמונים ומכסים.

מכניסים לתנור שחומם מראש חום בינוני 180 מעלות צ' אופים כ-25 30 דקות או עד שדלעת הערמונים מתרככת ומשחימה קלות. אפשר לגוון ולזלף מעל הערמונים 5 דקות לפני תום האפייה מעט סילאן.

מפזרים מעל את גרעיני חמנייה ומגישים.

 

ממלאים, מתבלים ואופים
ממלאים, מתבלים ואופים

טיפסקלתמיד במזווה שלי

אנו מחפשים קיצורי דרך ורוצים תוצאות מושלמות כדי להשיג את המטרה.

זו תהיה מושלמת אם נדאג למספר מרכיבים זמינים ונגישים לעבודה במטבח, כגון:

שמן זית, שום, מלח גס, ממרחי בסיס כגון הריסה, פסטו, פלפלצומה, צילי חריף מתוק

ותערובת תבלינים האהובה עליכם.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here