

קדרה של דייסת סולת, שמוגשת בעיקר בימי החורף הקרים. ישנן משפחות המכינות את העסֶדה על בסיס קמח, אך במשפחתי מעדיפים דייסה שעשויה מסולת, שמוסיפים לה רוטב פיקנטי המכיל נתחי דג מעושן והרבה שום, המקנים לו את טעמו המיוחד. זהו מאכל ממלא ומשביע, ובעיקר מפנק.
במקור מכינים את הרוטב עם דג רינגה (או פלמידה או מקרל), אך אפשר להחליף אותו באנשובי או בסרדינים או ברוטב על בסיס ביצים וסרדינים.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיקטוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם
החומרים: (ל-6 מנות)
לעיסת העסדה:
6 כוסות מים
1/2 כפית מלח
1/2 2 כוסות סולת
לרוטב:
5 כפות שמן
1/2 כפית כרוויה טחונה (קימל)
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפלצ'ומה
1/4 כפית פלפלת אדומה חריפה
1 כף רסק עגבניות
10 שיני שום, קצוצות או כתושות גס
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס מים
1 דג מעושן במשקל 250 גרם, חתוך לרצועות קטנות
אופן ההכנה:
יוצקים את המים אל סיר בינוני גבוה. מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מוסיפים את הסולת תוך בחישה זריזה, מערבבים ומבשלים עד שהעיסה מסמיכה ומתקשה והנוזלים התאדו, כ-10 דקות.
כדי לבדוק את מרקמה הנכון של העסדה, מרטיבים את האצבעות ונוגעים קלות בבצק העדין. אם הבצק דביק, הוא אינו מוכן ויש להמשיך בבישול ולבחוש מדי פעם. אם הבצק חלק ולא נדבק לאצבעות, העסדה מוכנה.
מכינים את הרוטב: בסיר בינוני נפרד מחממים את השמן, מוסיפים את הקימל, המלח, פלפלצ'ומה, פלפלת חריפה, רסק עגבניות ושיני שום קצוצות. בוחשים ומוסיפים את מיץ הלימון והמים. מבשלים כ-7 דקות. מוסיפים את רצועות הדג ועוד 1/4 כוס מים. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-10 דקות.
להגשת העסדה: שמים 2-3 שלוש כפות מלאות בכל צלחת, צרים מעין גומה במרכז ויוצקים לתוכה 1-2 כפות רוטב עם פיסות דג. מפזרים סביב העסדה עוד כף מהרוטב.
דרגת קושי: קל-בינוני
זמן הכנה: כ40 דקות
סוג המנה: פרווה
הכנה, סטיילנג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
This porridge is traditionally served on cold winter mornings. Some families prepare Aseda porridge with flour, but in my home we made it with semolina, spicy sauce, smoked fish and lots of garlic. This dish is very filling and one of my favorite comfort foods. This dish is traditionally made with renga herring, palamida or mackerel, but you can also use anchovies, sardines or fish eggs.
Spicy semolina porridge with smoked fish (Aseda Urenga
Ingredients
- 6 cups water
- ½ tsp. salt
- 2 ½ cups semolina
- Sauce:
- 5 Tbsp. oil
- ½ tsp. ground caraway seeds
- ½ tsp. salt
- 1 tsp. pilpelchuma
- ¼ tsp. spicy paprika
- 1 Tbsp. tomato paste
- 10 cloves of garlic, chopped or crushed
- 2 Tbsp. lemon juice
- ¾ cup water
- 1 smoked fish (250 gr.), cut into small strips
Instructions
- Pour the water into a medium pot. Add the salt and bring to a boil over a medium flame. While stirring vigorously, add the semolina. Continue stirring while it cooks and the liquid absorbs, which should take 10 minutes.
- One way to check if the porridge is ready is by getting your finger wet and then touching the porridge gently. If it’s sticky, it’s not ready yet, and you should cooking it and stirring every once in a while. If the porridge does not stick to your finger, then it’s ready.
- To prepare the sauce, add the oil, caraway, salt, pilpelchuma, spicy paprika, tomato paste and garlic to a medium pot. Stir the contents, then add the lemon juice and water. Add the fish and another ¼ cup of water. Cover the pot and cook over a low flame for 10 minutes.
- When you're ready to eat, spoon out 2 or 3 spoonfuls of the porridge into each bowl. Make a well in the center, then add 1 or 2 spoonfuls of sauce into the center. Drizzle another spoonful of sauce all around the porridge.
- Level of difficulty: Easy-Medium.
- Time: 40 minutes.
- Status: Parve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק