

גם מאפה וגם יפה, כך הם הדונאטס נטולי גלוטן –הם קלים להכנה, טעימים וחושפים את הילדים למחלת הצליאק ולדרך תזונה שונה
חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים לחגיגה קולינרית במקום הכי מדליק בבית. אך יש ילדים שצריכים התייחסות מיוחדת, ולהם אני מיחדת את המדור השבוע.
ילדים רבים סובלים ממחלת צליאק ( דגנת בעברית) מחלה אוטואימונית שבה יש רגישות לחלבון גליאדין המצוי בגלוטן. כיום אנשים נמנעים מצריכת גלוטן מטעמם שונים, שאנים רפואים.
פניתי לעינת מזור, שפית לתזונה בריאה ומפתחת קמח "כרגיל" ללא גלוטן, והיא המליצה על הדונאטס הנהדרים הללו – דונאטס קלים להכנה מקמח נטל גלוטן, מתוקים, יפים ובדיוק מה שהילדים ישמחו לקבל עכשיו בחופש הגדול.
דרך הדונאטס האלו נוכל גם לחשוף את הילדים למחלת הצליאק ולדרך תזונה שונה ואחרת.
החומרים: ל-12 יחידות -2 תבניות שקעים לדונאטס של 6 יחידות
2 כוסות קמח כרגיל רב תכליתי
¾ כוס (150 גרם) סוכר
½ כפית אבקת אפייה
¼ כפית תבלין אגוז מוסקט או קינמון
1 כפית מלח
¾ כוס ( 180 מ"ל) ריוויון
2 ביצים (L )
30 גרם חמאה מומסת ופושרת
אבקת סוכר, לקישוט
לציפוי שוקולד:
1/4 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס
25 גרם חמאה או 2 כפות שמן קנולה
לקישוט – סוכריות צבעוניות, אגוזים קצוצים, קוקוס טחון, שערות חלבה.
תרסיס שמן קנולה, לשימון תבנית


אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות (חום גבוה). משמנים את תבנית דונאטס בתרסיס שמן.
מערבבים בקערת מיקסר את קמח כרגיל, סוכר, אבקת אפייה, אגוז מוסקט ומלח. מוסיפים את הריוויון, ביצים וחמאה, רק עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 3/4 -1 ס"מ. מזלפים את התערובת לשקעים שבתבנית . אופים כ 4-5 דקות, עד שהדונאטס מזהיבות. מוציאים ומצננים מעט.
לציפוי הדונאטס: בוזקים על הדונאטס אבקת סוכר, או מצפים בזיגוג שוקולד:
מניחים בקערת זכוכית בינונית את השוקולד והחמאה. מחממים במיקרוגל בעוצמה מלאה 30 שניות ומערבבים.
חוזרים על הפעולה עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מערבבים לקבלת קרם, טובלים את הדונאטס בזיגוג ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.
- טיפסקל
משטחי עבודה דוגמת שיש ושולחנות מטבח חייבים להשאר נקיים ללא רבב.
אין מניעה להשתמש בתנור הביתי לכל יושבי הבית, כיוון שבטמפרטורות גבוהות חלבון הגלוטן נהרס מאבד מערכיו ולא משפיע.
יעדו כלי אפייה ובישול לטובת הקולינריה נטולת הגלוטן, ובכלל זה טוסטר ומחבת לטוסטים מלחם ללא גלוטן.
חובה לקרוא תוויות על גבי המוצרים ועל גבי חומרי הגלם השונים. מוצרים המכילים גלוטן מהווים סכנה לחולי הצליאק.
צילום: שרית גופן
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום! אפשר במקום רוויון להשתמש בשמנת חמוצה?
כן בוודאי
חייב להשתמש בתבנית לדונאטס או אפשר תבנית רגילה?
הי קרין
תבנית הדונאט נועדה לעזור לך לקבל את הצורה
כי על תבנית רגילה הבצק מתפשט ומתחבר
אפשר להכין יום קודם את הבצק?
הי כרמית
אפשר
היי זה לאפיה בתנור/יש לי מכשיר לדונאטס אפשר להישתמש בו???????
אשמח לתשובה
יום נעים הניה
הי הניה
לא נראה לי שזו בעיה
את יכולה המכשיר מתפקד כמו תנור
אפשר להשתמש ביוגורט במקום רוויון?
הי שירה
כן את יכולה להחליף
שלום פסקל
אני צריכה להכין את הדונאטס פרווה.
במקום רוויון אפשר להשתמש בחלב סויה?
או במעדן סויה?
או אולי לשים ריצ'?
תודה רבה
הי ציפי
את יכולה חלב סויה או שקדים
הי, ההערה על חום גבוה בתנור וחלבון הגלוטן שמאבד מערכיו, אינה נכונה.
פשוט לאפות בנפרד וזהו.
חוץ מזה המתכון נראה מעולה :)
הי ורד
תודה על ההערה
הי, ארבע חמש דקות אפייה?? זה לא מוכן ..
הי הילה
העוגיות אין צריכות יותר מחמש דקות אפייה אצלי בתנור יכול להיות שבתנור אצלך היית צריכה עוד שתיים שלוש דקות .האפייה היא קצרה מאוד אל תייבשי אותן