גם מאפה וגם יפה, כך הם הדונאטס נטולי גלוטן –הם קלים להכנה, טעימים וחושפים את הילדים למחלת הצליאק ולדרך תזונה שונה

חופשת הקיץ היא הזדמנות מצוינת להכניס את הילדים לחגיגה קולינרית במקום הכי מדליק בבית. אך יש ילדים שצריכים התייחסות מיוחדת, ולהם אני מיחדת את המדור השבוע.

ילדים רבים סובלים ממחלת צליאק ( דגנת בעברית) מחלה אוטואימונית שבה יש רגישות לחלבון גליאדין המצוי בגלוטן. כיום אנשים נמנעים מצריכת גלוטן מטעמם שונים, שאנים רפואים.

פניתי לעינת מזור, שפית לתזונה בריאה ומפתחת קמח "כרגיל" ללא גלוטן, והיא המליצה על הדונאטס הנהדרים הללו – דונאטס קלים להכנה מקמח נטל גלוטן, מתוקים, יפים ובדיוק מה שהילדים ישמחו לקבל עכשיו בחופש הגדול.

דרך הדונאטס האלו נוכל גם לחשוף את הילדים למחלת הצליאק ולדרך תזונה שונה ואחרת.

 

החומרים: ל-12 יחידות -2 תבניות שקעים לדונאטס של 6 יחידות

2 כוסות קמח כרגיל רב תכליתי

¾ כוס (150 גרם) סוכר

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית תבלין אגוז מוסקט או קינמון

1 כפית מלח

¾ כוס ( 180 מ"ל) ריוויון

2 ביצים (L )

30 גרם חמאה מומסת ופושרת

אבקת סוכר, לקישוט

לציפוי שוקולד:

1/4 כוס (50 גרם) שוקולד צ'יפס

25 גרם חמאה או 2 כפות שמן קנולה

לקישוט – סוכריות צבעוניות, אגוזים קצוצים, קוקוס טחון, שערות חלבה.

תרסיס שמן קנולה, לשימון תבנית

 

 

הכי טעים דונאטס ללא גלוטן
הכי טעים דונאטס ללא גלוטן

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות (חום גבוה). משמנים את תבנית דונאטס בתרסיס שמן.

מערבבים בקערת מיקסר את קמח כרגיל, סוכר, אבקת אפייה, אגוז מוסקט ומלח. מוסיפים את הריוויון, ביצים וחמאה, רק עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 3/4 -1 ס"מ. מזלפים את התערובת לשקעים שבתבנית . אופים כ 4-5 דקות, עד שהדונאטס מזהיבות. מוציאים ומצננים מעט.

לציפוי הדונאטס: בוזקים על הדונאטס אבקת סוכר, או מצפים בזיגוג שוקולד:

מניחים בקערת זכוכית בינונית את השוקולד והחמאה. מחממים במיקרוגל בעוצמה מלאה 30 שניות ומערבבים.

חוזרים על הפעולה עד שהשוקולד והחמאה נמסים. מערבבים לקבלת קרם, טובלים את הדונאטס בזיגוג ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.

 

  • טיפסקל

משטחי עבודה דוגמת שיש ושולחנות מטבח חייבים להשאר נקיים ללא רבב.

אין מניעה להשתמש בתנור הביתי לכל יושבי הבית, כיוון שבטמפרטורות גבוהות חלבון הגלוטן נהרס מאבד מערכיו ולא משפיע.

יעדו כלי אפייה ובישול לטובת הקולינריה נטולת הגלוטן, ובכלל זה טוסטר ומחבת לטוסטים מלחם ללא גלוטן.

חובה לקרוא תוויות על גבי המוצרים ועל גבי חומרי הגלם השונים. מוצרים המכילים גלוטן מהווים סכנה לחולי הצליאק.

צילום: שרית גופן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

8 תגובות

    • הי קרין
      תבנית הדונאט נועדה לעזור לך לקבל את הצורה
      כי על תבנית רגילה הבצק מתפשט ומתחבר

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here