דואנטס לא חייבים לטגן

לא על השמן לבדו

חנוכה בפתח, הסופגניות גודשות את החנויות, ועמן מגיעים גם רגשות האשם. אבל זה לא  חייב להיות ככה.

כך תכינו דונאטס בריאים ללא טיגון ותיהנו מכל ביס.

לרבים מאיתנו יש במחברת הפרטית מתכונים הדורשים טיגון, שבהם אנו נעזרים גם בחג החנוכה. אך בכל שנה,

בנוסף על המוכר והידוע, אנו רוצים לנסות מתכון אחר: לא עוד סופגנייה עם לחיים זהובות, תפוחה ומפודרת באבקת

סוכר לבנה כשמעל מבצבצת הריבה האדומה הפשוטה. כדי לגוון החלטתי להיעזר במדור הנוכחי בעופרית ברנע,

מאמנת תזונה אינטגרטיבית, ובעזרתה לנסות לדלג על ייסורי המצפון . ברנע שינתה את אורח החיים בביתה בעקבות

בעיות בריאותיות ויצאה ללמוד אימון תזונה אינטגרטיבית ב־ Institute for Integrative Nutrition , בית הספר לתזונה בניו יורק.

אחרי המהפך שעברה בחייה ובביתה, כיום היא מעבירה סדנאות בנושאי המטבח הבריא והשפעת האוכל המתועש

ומטפלת במשפחות ובבודדים, כשהמסר שלה הוא "הבחירה בדרך החיים נמצאת רק בידיים שלנו" .

"אמנם חנוכה בפתח, אבל אנחנו לא חייבים לטגן", אומרת ברנע וממליצה לי לנסות השנה להכין דונאטס

(סופגניות חישוק) אפויים בריאים, שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש כשיטעם אותם.

עוד על השיטה באתר: ofritbarnea.co.il , ובדף הפייסבוק הרשמי של ברנע.

 

החומרים להכנת הדונאטס

 

טיפסקל

  • בכל זאת בחרתם להכין סופגניות קלאסיות? הכינו סופגניות קטנות ולא גדולות.

כך תוכלו ליהנות מהן בלי הרבה ייסורי מצפון ולשלוט על הקלוריות.

  • חשוב לחמם היטב את השמן לפני הטיגון, אך לא להביאו לדרגת עישון.
  • אל תוסיפו במהלך הטיגון שמן קר לשמן החם מכיוון שהמאכל או העוגיות יספגו את

השמן הקר, וחבל. יש לסיים את הטיגון בסיר, להוציאו ורק לאחר מכן להוסיף שמן, לחמם

אותו ולטגן יחידות נוספות. הוציאו את הסופגניות בכף מחוררת כדי לנקז מהן את מרב השמן.

לאחר מכן צננו אותן על נייר סופג.

   

מעבירים לתבנית עד לכ-3/4 מהגובה
דונאטס ללא ייסורי מצפון

החומרים לכ– 25 יחידות מיני או 8 יחידות גדולות.תבנית דונאטס/מיני דונאטס

 

לבצק:

2 כפות חמאת קוקוס

1/3 כוס אגבה או דבש

¼ כוס קמח קוקוס

¼ כוס קמח שקדים

½ כפית  אבקת  אפיה ללא אלומיניום

קורט מלח ים אלנטי

3 ביצי חופש

3 כפות רסק תפוחי עץ

½ כפית תמצית וניל איכותית

למילוי והעשרה:

3-2 חתיכות שוקולד חתוכות גס. או אגוזים גרוסים

לציפוי:

1/2 1 כפות חמאת קוקוס

1/3 כוס אבקת קקאו איכותית

2 כפות סירופ מייפל אמיתי או דבש

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי מלך או אחר קצוצים גס או שבבי קוקוס

 

מצפים בשוקולד

 

לבצק:  ממיסים בבן-מארי את חמאת הקקאו והדבש/האגבה. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, קמח קוקוס,

קמח שקדים, אבקת אפיה וקורט מלח.

בקערה נוספת טורפים את הביצים, רסק התפוחים ותמצית הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים לתערובת את החמאה

המומסת ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים, ומערבבים בזריזות שלא יווצרו גושים. מתקבלת  תערובת דלילה,

אליה מבליעים את  שברי שוקולד או אגוזים.

משמנית תבנית דונאטס  וממלאים את השקעים, אין צורך למלא יותר מדי את השקעים היות והבלילה תופחת.

אופים בתנור שחומם לחום 200 מעלות צ' במשך  כ 15 דקות . מוציאים ומצננים היטב.

לציפוי: מניחים בקערה  את חמאת הקוקוס והקקאו וממיסים באמבט בן מארי, מערבבים עד  לקבלת מרקם אחיד

ללא גושים, מוסיפים את המייפל  או הדבש  מערבבים ומסירים מהלהבה. מצפים  את הדונאטס בציפוי השוקולד,

ומעטרים באגוזי מלך קצוצים או חתיכות קוקוס קלויות קצוצות ללא סוכר או כל דבר אחר שנראה לכם מתאים.

 

אף אחד לא יוכל להישאר אדיש כשיטעם אותם. דונאטס אפויים

צילומים – איתן וכסמן

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here