שילוב מנצח: דג וגרגרי חומוס

בימים אלו בהם נמנעים מאכילת בשר, קבלו מתכון נהדר להכנת דגים. זו גרסה נוספת למתכון הדגים החריפים מהמטבח המרוקני.למיתון החריפות אפשר לשלב בין פלפלים ירוקים ואדומים, או להחליף מחציתם בפלפלים מתוקים.

החומרים: ל-8-6 מנות

2 כוסות גרגרי חומוס לבן ענק מבושלים או קופסת גרגרי חומוס משומרים ומסוננים

8-6 פרוסות דג לפי בחירתכם.

1 כפית מלח

1/2 כוס שמן

2 פלפלים חריפים ירוקים חצויים לאורכם ונקיים

4 פלפלים חריפים אדומים גדולים מיובשים או טריים ונקיים

2 גזרים בינוניים חתוכים לפרוסות אלכסוניות

1 לימון, פרוס דק

עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק

8 שיני שום, פרוסות

1 כף פפריקה חריפה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1 1/2 כוס מים

עלים מ-15 גבעולי כוסברה, קצוצים

אופן ההכנה:

בוזקים על פרוסות הדג מלח ומשהים כ- 15 דק' ושוטפים.

יוצקים שמן לסיר, מפזרים בתחתית את הפלפלים, פרוסות הלימון, הגזרים וחצי מכמות השום ומעשבי התיבול. מסדרים מעל את הדג ומניחים את יתר השום ועשבי התיבול.

בצלוחית מערבבים תבלינים ומים ויוצקים על הדגים. מבשלים על להבה בינונית מכוסה כ-25 דקות, מפזרים על הדגים את החומוס והכוסברה. על הרוטב לכסות את הנתחים. מבשלים כ -15דקות. מגישים חם.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here