דג פיקנטי

אם צורה וטעם של דגים אינם מרתיעים אתכם, כדאי שתנסו את המתכון הפשוט להכנה לנסיכת הנילוס

הפיקנטית והטעימה. ויש גם פתרון לסילוק הריח

ידוע לכל שהדגים מסייעים לשמירה על הגזרה, עשירים בערכים תזונתיים ונהדרים לבריאות הגוף.

אך עם הזמן והניסיון למדתי שבני האדם מתחלקים לשניים, אלו שאוהבים דגים ואלו שאפילו לא מוכנים לטעום.

ולא שאפילו לא מוכנים לטעום. האחרונים אפילו אינם מתקרבים לדגים ומלינים על הריח לפני הבישול ואחריו.

לשמחתי,  יש פתרון  כיצד לסלק את הריח: להשתמש בדגים טריים ולהשרות אותם  במיץ לימון ובמלח מכאן החיתוך והניקוי.

השבוע בחרתי מתכון להכנת דג פיקנטי. העיקרון שהנחה אותי הוא שהתבשיל יהיה פשוט וקל להכנה לאורך כל הדרך.

במתכון זה בחרתי להשתמש  בדג  נסיכת הנילוס נטול האדרה. מיטיבי לסת מוזמנים להחליף את סוג הדג  לכל סוג אחר שאוהבים כמו לוקוס, בורי ועוד.

דג נסיכת הנילוס נמכר בשווקים בשלוש דרגות איכות. רצוי לבחור את השלב הכי גבוה – אלו הם נתחי דג עבים ובשרניים ומחירם, בהתאם, גבוה יחסית.

במתכון שלפניכם אפשר להחליף את הפלפלים החריפים בפלפלים מתוקים בגוונים שונים, ובמקום פלפלת חריפה ניתן להוסיף פלפלת מתוקה ורוטב צ'ילי מתוק

הבישול מתחיל כבישול קר, כלומר, מכינים הכול בסיר ( בלי אידוי , טיגון וכיוצא בזה) אחרי שמוסיפים את כל החומרים לסיר,

מניחים על הלהבה וממתינים לניחוח הנפלא שאחריו מגיע הטעם המשובח. וכמו שאני תמיד אומרת – עדיף לבלות מינימום זמן במטבח ולקבל מקסימום תוצאה על שולחן הארוחה.

דג נסיכת הנילוס הפיקנטית

החומרים ל-8-6 מנות

8-6 נתחי נסיכת הנילוס

1 כפית מלח

2 פלפלים ירוקים חריפים

4 פלפלים אדומים חריפים גדולים ומיובשים (אפשר גם טריים)

10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצה דק

15 גבעולי כוסברה, קצוצים

8 שיני שום, פרוסות

1/2 כוס שמן

1 כף גדושה פלפלת חריפה

1/2 1 כפות פלפלת מתוקה (פפריקה)

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כוס מים

 

מכינים את עישבי התיבול והשום
מכינים את עישבי התיבול והשום

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את נתחי הדגים ובוזקים עליהן מלח. משהים כ-15 דקות.  שוטפים אותם היטב ומנגבים במגבות נייר.

חוצים את הפלפלים המיובשים לאורכם, מסלקים את הגרעינים ושוטפים היטב. חותכים את הפלפלים הירוקים לפרוסות.

מסדרים את הפלפלים השלמים והפרוסים בתחתי סיר רחב ושטוח.

מפזרים מעל חצי מכמות הפטרוזיליה, הכוסברה והשום. מסדרים את נתחי הדגים על שכבת הפלפלים ועשבי התיבול.

משתמשים בנתחי דג נסיכת הנילוס עבים ובשרנים
משתמשים בנתחי דג נסיכת הנילוס עבים ובשרנים

מפזרים על נתחי הדגים את יתר הפטרוזיליה הכוסברה והשום.

יוצקים את השמן לקערה רחבה. מוסיפים את הפלפלת החריפה, הפלפלת המתוקה, רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור ומים ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה. יוצקים על הדגים ומסביב לעשבי התיבול.

מניחים על להבה בינוני ומבשלים בסיר מכוסה על להבה בינונית במשך כ-30 דקות.

  • טיפסקל  לגיוון וטעם
  • בעת ההכנה בזקו מלח גס והזליפו מיץ לימון על הדג. השהו חצי שעה לנטרול הריח.
  •  אפשר להפחית את מידת החריפות על ידי הוספת פרוסות משתי עגבניות שאותן מניחים על הפלפלים

בתחתית הסיר.

 

נסיכה פיקנטית

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

  1. איך יודעים מה דרגת האיכות של נסיכת הנילוס? זה כתוב על האריזה? כפי הידוע לי זה דג מאד נחות ולא מאד מומלץ,

    • הי רינת
      דבר ראשון לא קונים את הדג בסופר . רק אצל מוכר הדגים שאת סומכת עליו
      את קונה רק את האיכות השלישי רואים בעניים זה נתח עבה במיוחד כמו סטק את לא יכולה לפספס
      והוא הרבה יותר יקר
      פסקל

    • הי אבי
      בישול קר הכוונה כאשר מכינים את כל החומרים הכול בסיר ( בלי אידוי , טיגון וכיוצא בזה) אחרי שמוסיפים את כל החומרים לסיר,

      מניחים על הלהבה וממתינים לניחוח הנפלא שאחריו מגיע הטעם המשובח. בישול חם- זה כאשר מטגנים בצל או שום , מאדים ירק כזה ואחר מוסיפים את הדגים או מטגנים אותם לבד וממשיכים בהדרגה הוספת חומרים ובישול.
      פסקל

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here