דג פיקנטי

אם צורה וטעם של דגים אינם מרתיעים אתכם, כדאי שתנסו את המתכון הפשוט להכנה לנסיכת הנילוס

הפיקנטית והטעימה. ויש גם פתרון לסילוק הריח

ידוע לכל שהדגים מסייעים לשמירה על הגזרה, עשירים בערכים תזונתיים ונהדרים לבריאות הגוף.

אך עם הזמן והניסיון למדתי שבני האדם מתחלקים לשניים, אלו שאוהבים דגים ואלו שאפילו לא מוכנים לטעום.

ולא שאפילו לא מוכנים לטעום. האחרונים אפילו אינם מתקרבים לדגים ומלינים על הריח לפני הבישול ואחריו.

לשמחתי,  יש פתרון  כיצד לסלק את הריח: להשתמש בדגים טריים ולהשרות אותם  במיץ לימון ובמלח מכאן החיתוך והניקוי.

השבוע בחרתי מתכון להכנת דג פיקנטי. העיקרון שהנחה אותי הוא שהתבשיל יהיה פשוט וקל להכנה לאורך כל הדרך.

במתכון זה בחרתי להשתמש  בדג  נסיכת הנילוס נטול האדרה. מיטיבי לסת מוזמנים להחליף את סוג הדג  לכל סוג אחר שאוהבים כמו לוקוס, בורי ועוד.

דג נסיכת הנילוס נמכר בשווקים בשלוש דרגות איכות. רצוי לבחור את השלב הכי גבוה – אלו הם נתחי דג עבים ובשרניים ומחירם, בהתאם, גבוה יחסית.

במתכון שלפניכם אפשר להחליף את הפלפלים החריפים בפלפלים מתוקים בגוונים שונים, ובמקום פלפלת חריפה ניתן להוסיף פלפלת מתוקה ורוטב צ'ילי מתוק

הבישול מתחיל כבישול קר, כלומר, מכינים הכול בסיר ( בלי אידוי , טיגון וכיוצא בזה) אחרי שמוסיפים את כל החומרים לסיר,

מניחים על הלהבה וממתינים לניחוח הנפלא שאחריו מגיע הטעם המשובח. וכמו שאני תמיד אומרת – עדיף לבלות מינימום זמן במטבח ולקבל מקסימום תוצאה על שולחן הארוחה.

דג נסיכת הנילוס הפיקנטית

החומרים ל-8-6 מנות

8-6 נתחי נסיכת הנילוס

1 כפית מלח

2 פלפלים ירוקים חריפים

4 פלפלים אדומים חריפים גדולים ומיובשים (אפשר גם טריים)

10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצה דק

15 גבעולי כוסברה, קצוצים

8 שיני שום, פרוסות

1/2 כוס שמן

1 כף גדושה פלפלת חריפה

1/2 1 כפות פלפלת מתוקה (פפריקה)

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כוס מים

 

מכינים את עישבי התיבול והשום
מכינים את עישבי התיבול והשום

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את נתחי הדגים ובוזקים עליהן מלח. משהים כ-15 דקות.  שוטפים אותם היטב ומנגבים במגבות נייר.

חוצים את הפלפלים המיובשים לאורכם, מסלקים את הגרעינים ושוטפים היטב. חותכים את הפלפלים הירוקים לפרוסות.

מסדרים את הפלפלים השלמים והפרוסים בתחתי סיר רחב ושטוח.

מפזרים מעל חצי מכמות הפטרוזיליה, הכוסברה והשום. מסדרים את נתחי הדגים על שכבת הפלפלים ועשבי התיבול.

משתמשים בנתחי דג נסיכת הנילוס עבים ובשרנים
משתמשים בנתחי דג נסיכת הנילוס עבים ובשרנים

מפזרים על נתחי הדגים את יתר הפטרוזיליה הכוסברה והשום.

יוצקים את השמן לקערה רחבה. מוסיפים את הפלפלת החריפה, הפלפלת המתוקה, רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור ומים ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה. יוצקים על הדגים ומסביב לעשבי התיבול.

מניחים על להבה בינוני ומבשלים בסיר מכוסה על להבה בינונית במשך כ-30 דקות.

  • טיפסקל  לגיוון וטעם
  • בעת ההכנה בזקו מלח גס והזליפו מיץ לימון על הדג. השהו חצי שעה לנטרול הריח.
  •  אפשר להפחית את מידת החריפות על ידי הוספת פרוסות משתי עגבניות שאותן מניחים על הפלפלים

בתחתית הסיר.

 

נסיכה פיקנטית

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

  1. איך יודעים מה דרגת האיכות של נסיכת הנילוס? זה כתוב על האריזה? כפי הידוע לי זה דג מאד נחות ולא מאד מומלץ,

    • הי רינת
      דבר ראשון לא קונים את הדג בסופר . רק אצל מוכר הדגים שאת סומכת עליו
      את קונה רק את האיכות השלישי רואים בעניים זה נתח עבה במיוחד כמו סטק את לא יכולה לפספס
      והוא הרבה יותר יקר
      פסקל

    • הי אבי
      בישול קר הכוונה כאשר מכינים את כל החומרים הכול בסיר ( בלי אידוי , טיגון וכיוצא בזה) אחרי שמוסיפים את כל החומרים לסיר,

      מניחים על הלהבה וממתינים לניחוח הנפלא שאחריו מגיע הטעם המשובח. בישול חם- זה כאשר מטגנים בצל או שום , מאדים ירק כזה ואחר מוסיפים את הדגים או מטגנים אותם לבד וממשיכים בהדרגה הוספת חומרים ובישול.
      פסקל

  2. פעם ראשונה ששומעת שנסיכת הנילוס יש דרגות איכויות , ואף על פי כן הבנתי שהדג מאד מאד נחות , ונכון שכתבת שניתן להחליף לסוג דג אחר , אבל קצת מפליא אותי שאת בשלנית בחסד משתמשת בו , זה לא נאמר מתוך ביקורת אלא הבעת דיעה

    • הי אורלי
      אני ממש שמחה שכתבת את התגובה הזו:
      תחילה ממש נכון נסיכת הנילוס נחשב לדג נחות. אך, לא בצדק .
      וזה מתקשר לשלושת הדרגות עליהם אני מדברת. אם משתמשים בדג בדרגה הגרועה תראי כבר בעצמך הפרוסות לא יפות מלא שומן ושטוח מידי
      בדרגה השנייה יש יותר" בשר דג " ומעט שומן אך עדין אין זה נתח יפה , שומני, וגלטיני מידי
      הדרגה הגבוה אגב היא הכי יקרה אלו ממש נתחי פילה בשרנים, טעימים מאוד, נחתכים יפה מתבשלים מצוין רכים וטעימים.
      לגבי הסייפה של תגובתך בשלנית בחסד :)
      ככזו ;) אני חייבת לבדוק לטעום ולראות האם הדג הזה באמת נחות? האם זה לא תולדה של פרסום רע. אגב כך גם הגעתי לשלושת הסוגים עליהם אף אחד לא מדבר . אומרים נסיכת הנילוס = גרוע, נחות ולא להתקרב.
      ורק שתביני דג הבורי שנחשב דג טוב לכל הדעות 1 ק"ג ממנו עולה חצי ממחיר 1 הק"ג נסיכת הנילוס הדרגה הגבוהה ביותר ( הוא יקר יותר מבורי)
      ולבסוף והכי חשו, למה בכלל התקרבתי לדג זה ? ( אין לי אחוזים ורווחים) ילדיי לא הסכימו להתקרב לדגים בכלל לא משנה כמה פילטתי דגים כלום לא עזר.
      רק כאשר הגשתי נתח של נסיכת הנילוס בשרני וגדול הם הסכימו לאכול אותו.
      גם היום כאשר הם גדולים ומבינים ומבדילים בין סוגי הדגים תמיד הם יעדיפו שאכין את תבשיל הדג עם נסיכת הנילוס כך שכיום אני מכינה את הדגים שלי משני סוגי הדגים גם יחד וכל אחד מוזמן לבחור את מה שהוא אוהב.
      ומי מהם לדעתך תמיד יחוסל מראש ?!
      משאירה לך לנחש ;)

  3. פעם ראשונה ששומעת שנסיכת הנילוס יש דרגות איכויות , ואף על פי כן הבנתי שהדג מאד מאד נחות , ונכון שכתבת שניתן להחליף לסוג דג אחר , אבל קצת מפליא אותי שאת בשלנית בחסד משתמשת בו , זה לא נאמר מתוך ביקורת אלא הבעת דיעה

    • סיון ?
      את ואורלי כתבתם בדיוק את אותה תגובה אתן אותה אחת בשמות שונים חחחחחח:)
      בכל אופן סיון
      אנא ראי את תשובתי לאורלי
      יום נפלא

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here