ההשפעה של מיץ הלימון על מנות הדג ידוע אך אם תוספו לזה אגוזים ועשבי תיבול התוצאה מושלמת. מנת דגים נהדרת קלה ומהירת הכנה. מתאימה לאירוח ולכל יום בימי חול המועד פסח.

החומרים: ל – 6-5 מנות

1 דג קרפיון גדול (או בורי), חתוך לפרוסות

1 כוס קמח מצה דק

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

שמן לטיגון

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן זית

1 כף שום כתוש

½1 כוסות אגוזי מלך, קצוצים גס

800 גרם עגבניות מרוסקות

מיץ מ-2 לימונים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, לפי הטעם

2-1 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה: 

שוטפים היטב את פרוסות הדג וממליחים. משהים 30 דקות, שוטפים ומנגבים במגבת.

מערבבים קמח מצה ופלפל שחור וטובלים את הפרוסות בתערובת. מניחים על מגש.

מחממים שמן ומטגנים את הפרוסות משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

מוהלים רסק עגבניות במים.

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים קלות את השום. מוסיפים אגוזים ובוחשים במהירות (זהירות לא לשרוף).

מוסיפים עגבניות, מיץ לימון, רסק עגבניות מהול ומסדרים בסיר את פרוסות הדג. מנענעים קלות כך שהרוטב יצפה את הדג בשכבה אחידה.

מבשלים 15 דקות על אש בינונית. מוסיפים פטרוזיליה ומבשלים עוד 3-2 דקות.

 

  • טיפסקל

אפשר לסיים את תהליך הבישול בתנור: עם הוספת הדגים מעבירים את הסיר לתנור ואופים 30-25 דקות בחום של 180 מעלות.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here