דג ברוטב חריף מהמטבח הלובי-טריפולטני, ולו שלל גרסאות להכנה. לפניכם כאן גרסה מהירה ומפולפלת.

מגישים עם מנת הדג לחם אחיד שחור טרי ומשובח, אשר סופג לתוכו תוך כדי טבילה את הרוטב הסמיך והעשיר.

 

החומרים: ל-6-8 מנות

1 כף פלפלת אדומה חריפה

1 כף פלפלת אדומה מתוקה

1 כפית קימל טחון

1 כף כמון

1 כפית מלח

10 שיני שום, כתושות

100 גרם רסק עגבניות

2 כוסות מים

1/4 כוס שמן

מיץ מ-1 לימון גדול

6-8 מנות דג (מכל סוג), נקיות

 

מכינים רוטב עגבניות סמיך ונותנים לפרוסות הדגים לשחות ולספוג את הטעמים

 

 אופן ההכנה: 

מערבבים בקערית פלפלת חריפה ומתוקה, קימל, כמון, מלח, שום, רסק עגבניות ו-1 כוס מים.

יוצקים שמן לסיר רחב ונמוך, מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 2-3 דקות. מכסים ומבשלים עוד 3 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.

מוסיפים מיץ לימון ויתרת המים, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות. מביאים לרתיחה. מניחים את מנות הדג ברוטב ומנענעים קלות את הסיר כך שהרוטב יצפה את הדגים.מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here