

דג ברוטב חריף מהמטבח הלובי-טריפולטני, ולו שלל גרסאות להכנה. לפניכם כאן גרסה מהירה ומפולפלת.
מגישים עם מנת הדג לחם אחיד שחור טרי ומשובח, אשר סופג לתוכו תוך כדי טבילה את הרוטב הסמיך והעשיר.
החומרים: ל-6-8 מנות
1 כף פלפלת אדומה חריפה
1 כף פלפלת אדומה מתוקה
1 כפית קימל טחון
1 כף כמון
1 כפית מלח
10 שיני שום, כתושות
100 גרם רסק עגבניות
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן
מיץ מ-1 לימון גדול
6-8 מנות דג (מכל סוג), נקיות


אופן ההכנה:
מערבבים בקערית פלפלת חריפה ומתוקה, קימל, כמון, מלח, שום, רסק עגבניות ו-1 כוס מים.
יוצקים שמן לסיר רחב ונמוך, מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 2-3 דקות. מכסים ומבשלים עוד 3 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.
מוסיפים מיץ לימון ויתרת המים, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות. מביאים לרתיחה. מניחים את מנות הדג ברוטב ומנענעים קלות את הסיר כך שהרוטב יצפה את הדגים.מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק