דגים עשירים בערכים תזונתיים ועושים פלאים לבריאות הגוף.

כמו דג במים

מאחורי המתכון הזה עומד רעיון פשוט:איך להכין ארוחה טעימה ואיכותית המתאימה גם לאלה ששומרים על הגזרה.

הדגים ידועים בטעמם המופלא, אבל מלבד זאת הם גם עשירים בערכים תזונתיים ועושים פלאים לבריאות הגוף.

חוץ מזה הם לא משמינים ולכן מהווים אופציה מעולה לארוחה כששומרים על הגזרה.

איני מכירה דיאטה שאינה משלבת מספר מנות דג בתפריט. במיוחד משתמשים בדג הסלמון או הטונה.

שתוכלו לסמוך על איכות הדגים שתקנו בה.

קיים הבדל גדול ומשמעותי בין דגים טריים לקפואים בעיקר בטעם, ולדעתי אנשים שאומרים שהם אינם

אוהבים דגים לא טעמו מעודם טעם של דג  טרי ואיכותי.

במתכון המובא כאן אפשר להשתמש בסוגי דגים שונים לפי טעמכם, אך הרעיון העומד מאחורי המתכון

הוא שבמינימום זמן במטבח תקבלו מקסימום תוצאה על שולחן – ארוחה  טעימה, איכותית, ובריאה.

במינימום זמן במטבח תקבלו מקסימום תוצאה על השולחן
דג בעשבי תיבול מיובשים

החומרים ל- 8-6 סועדים

8-6  מנות דג נקיות (מכל סוג-לפי טעמכם  בורי, לוקוס, לברק )

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית רוזמרין מיובש

1 כפית כורכום

1 כפית  כמון

1 כפית מלח ופלפל שחור  גרוס

10 שיני שום, פרוסות

2 עגבניות  קצוצות דק

1/4 כוס שמן

מיץ מלימון אחד גדול (לא הכרחי)

נייר אפייה ורדיד אלומיניום

אופן ההכנה:

שוטפים ומנגבים היטב את מנות הדגים. מסדרים אותן בתבנית אפייה.

בקערית בינונית מערבבים את כל החומרים, ויוצקים מהבלילה על נתחי הדגים שבתבנית. מנענעים קלות את התבנית כך שהכול יצופה בשכבת רוטב אחת.

מכסים תחילה בנייר האפייה ומעל ברדיד האלומיניום, כשהצד הבוהק כלפי תוך התבנית והצד המט כלפי התנור. מהדקים וסוגרים היטב.

אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות למשך  כ- 20-15 דקות. מסירים את הכיסוי מעל הדגים.

בעזרת כף נוטלים מהרוטב ומשקים את מנות הדגים היטב.

מחזירים לתנור ללא הכיסוי וממשיכים לאפות במשך  כ – 7-5 דקות לשיזוף אחיד ויפה של מנות הדגים.

חשוב מאוד להשתמש בדגים טריים, ואף רצוי לאמץ חנות דגים טובה
  • טיפסקל לטיפול נכון בדגים

* בעת ההכנה בזקו מלח גס והזליפו מיץ לימון על הדג. השהו חצי שעה לנטרול הריח.

יש גם המשרים את הדג בחלב (מתאים בארוחה חלבית).

* בזמן ניקוי ופילוט הדג כדאי להשתמש בכפפות מנתחים –  הן נוחות מאוד לשימוש.

*  כמו שתותים ושמפניה הולכים יחד,כך גם דג ולימון. הגישו כל צלחת עם לימון – טיפ שעוזר גם לטעם וגם למראה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here