מתכון האופייני למטבח המרוקני ובעל גרסאות רבות. לתבשיל זה המוגש בארוחת ערב שישי או שבת בצהרים יש הילה של מלכות ויש מי שחושב שהכנתו מורכבת. אולם ההפתעה היא שההכנה היא פשוטה כמעט ואין שלבי בישול הרכבת התבשיל נערכת בתוך הסיר לא על הלהבה ובסוף מניחים על להבה בינונית נמוכה. תוך 10 דקות מתרחש הפלא ובכל הבית משפשט ניחוח נפלא שקשה לעמוד בפניו.

בהכנת הדגים החריפים הללו יש המשלבים רק פלפלים מיובשים חריפים ויש המשלבים בין הפלפלים המיובשים לירוקים. כמו כן יש המשלבים פלפלי גמבה אדומה ולא פעם על מנת למתן את חריפות המנה מקטנים את מספר הפלפלים ומוסיפים פרוסות גזר ואף תפוחי אדמה.

הבסיס העיקרי בתבשיל הוא: שום ,כוסברה,פטרוזיליה, ופלפלים חריפים. במתכון המקורי כמות השמן היא גדולה יותר אני מצאתי שאפשר להקטינה וזה אינו פוגע בטעם. מי שאינו אוהב כוסברה מוזמן להחליפה בפטרוזיליה, או לשלב בין השניים בדגש על פטרוזיליה.

החומרים: ל-8-6 מנות

8 פרוסות דג לוקוס / בורי/ נסיכת הנילוס

1/2 כפית מלח גס

3 פלפלים חריפים ירוקים

5 פלפלים חריפים אדומים גדולים מיובשים (אפשר גם טריים)

8 שיני שום, פרוסות

15 גבעולי כוסברה, קצוצים

15 גבעולי פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 1 כפות פפריקה חריפה

1/2 כפית מלח

1/2 כף כורכום

3/4 כוס שמן

1 כוס מים

 

אופן ההכנה: 

שוטפים היטב את פרוסות הדג ובוזקים עליהן מלח. משהים כ-15 דקות ושוטפים.

חוצים את הפלפלים לאורכם, מסלקים את הגרעינים ושוטפים היטב.

מפזרים בתחתית את הפלפלים, חצי מכמות השום ועשבי התיבול. מסדרים מעל את פרוסות הדג ומפזרים עליהם את שארית השום ועשבי התיבול.

מערבבים בצלוחית את התבלינים,השמן והמים ויוצקים על הדגים מנענעים קלות כך שהנוזלים יצפו בשכבה אחידה את הדגים . מבשלים מכוסה על להבה בינונית כ-30 דקות.

מנענעים שוב את הסיר, כך שהרוטב יכסה את הנתחים. מבשלים 10 דקות נוספות.

 

  • טיפסקל

אפשר לשלב בין פלפלים ירוקים ואדומים, או להחליף מחציתם בפלפלים מתוקים, למיתון החריפות.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here