יש אנשים שמספיקה המילה "דגים" כדי להרחיק אותם מהמטבח או מהמסעדה, שלא לדבר על חנויות הדגים. אחרי שתכינו את המנה הזו אולי הם ישנו את דעתם. זו מנה מהמטבח הספרדי, דגים מטוגנים בתיבול חמצמץ, בתוספת ירקות המשלימים את הטעם ומראה המנה.

דגים ברוטב חמצמץ

החומרים: ל-6-8 מנות

1.5 ק"ג דג (מכל סוג)

3 כפות קמח, מנופה

מעט מלח

שמן לטיגון

לרוטב:

1 בצל גדול

1/2 שורש סלרי, עם חלק מהעלים

1 גזר

5 עגבניות בשלות

1/4 כוס יין אדום יבש

1/2 כפית מלח

1/4 כפית סוכר

2 עלי דפנה

1/2 כוס צלפים כבושים

2 מלפפונים כבושים

 

אופן ההכנה:

מנקים את הדג, פורסים לעובי 4 ס"מ ומנגבים במגבות נייר. מערבבים קמח עם מלח ומגלגלים את פרוסות הדגים בתערובת.

מחממים שמן ומטגנים את פרוסות הדג עד השחמה משני הצדדים. להכנת הרוטב: מקלפים בצל, סלרי וגזר ופורסים דק. חולטים במים רותחים כ-10 דקות.

חולטים את העגבניות במים רותחים כדקה, מקלפים ומועכים דרך מסננת. מוסיפים לעגבניות את הירקות החלוטים, יין, מלח, סוכר, עלי דפנה וצלפים. מערבבים היטב ומוסיפים מלפפונים כבושים.

מעבירים לסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות עד ריכוך.

מניחים את הדגים בכלי הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומשהים במקרר במשך יממה. מגישים חם או קר.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here