גרנולה ביתית

המתכון להכנת גרנולה ביתית לדעתי מוצלח מאוד. אין כאן הרבה התעסקות והוא נוח להכנתה בבית. הכנת הגרנולה ביתית מאפשרת שליטה, גיוונים ושילובים מעניינים בין כל החומרים כלומר: בין סוגי האגוזים עוגת אגוזים וקינמוןהשונים  לצד שלל התוספות של פירות מיובשים וכו' דבר שמקל על ההכנה הביתית. לפעמים אנחנו כל כך רגילים לרוץ ולקנות את הגרנולה שלנו על המגוון הגדול במרכולים עד כדי כך שכאשר אנו מכינים אותה בבית משבולת שועל אנו ממש מופתעים מהקלות והטעם הנהדר שמקבלים בהכנת גרנולה תוצרת בית ולא חוזרים יותר לקנות את הגרנולה בסופר.

במידה ואין בבית שקדים אזי אפשר להשתמש באגוזי מלך או פקאן, אין צימוקים אפשר להמיר בחמוציות אפשר לגוון בין הסילאן לדבש או לסירופ אגבה ותמיד זה יוצא נפלא ומוצלח בנוסף אפשר להוסיף ואו להחליף תבלינים ונותני טעם בהתאם לחיך שלכם. המתכון כאן עשיר במיוחד אתם יכולים להשמיט ולהוסיף את התוספת בהתאם לרצונכם ולכן זה הופך אותו למתכון גמיש ונוח להכנה בכל זמן נתון.

 

גרנולה ביתית

 

החומרים: לצנצנת אחת של ליטר

4 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)

1/2 כוס סילאן או דבש אפשר גם סוכר חום

כ-8 כפות שמן – אפשר להחליף עם חמאה

3/4 כוס אגוזי מלך

3/4 כוס שקדים

3/4 כוס גרעיני חמנייה

1 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס אגוזי מקדמיה

3/4 כוס אגוזי לוז

3/4 כוס פיסטוקים

1 כוס אגוזי קשיו

1 כוס חמוציות ללא סוכר או צימוקים בהרים

2 כפיות מלאות קינמון

 

גרנולה ביתית

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם גרנולה ביתית במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!





אופן ההכנה: 

בקערה רחבה מערבבים את שיבולת השועל (קוואקר) עם הסילאן והשמן. מרפדים תבנית אפייה של תנור בנייר אפייה.

מוסיפים את כל האגוזים והתוספות אל השיבולת השועל ומערבבים היטב. משטחים הכול על התבנית המרופדת . אופים בתנור שחומם מראש בחום 160-170 מעלות צלזיוס כ- 25- 30 דקות עד להזהבה והשחמה נאה של שיבולת השועל והתוספות.

מוציאים מצננים מפוררים בכפות הידיים ומעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית.

 

גרנולה ביתית

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • הי רונית
      נכון, הוסיפי כאשר זה מוכן ואחרי הקירור
      אל תוסיפי כשזה חם או פושר . השוקולד ימס

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here