ובהגשה חגיגית למרכז השולחן

לא פעם כאשר אני מכינה תבשיל או סלט עם שילובים מוזרים, אשר לרגע נדמה שהם לא מתחברים אני מגלה שטעיתי. זה בדיוק מה שקרה כאשר הכנתי את המנה כאן לפניכם. התקבלה מנה מפתיעה, ומאוד יפה. תוספת מעניינת או סלט עשיר ומשביע, אשר ניתן לשנע אתכם לעבודה ולהינות מארוחת צהרים מעניינת.

 

החומרים: ל-6-8 מנות

1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב ומסוננים

4 בצלים סגולים קטנים חתוכים לרבעים או רצועות

1 כף סוכר דמררה

1/2 כוס שקדים קלויים או אגוזי קשוי מלוחים

1 כף רכז רימונים או דובדבנים

 

 

אופן ההכנה: 

מסדרים את קוביות הבטטה בתבנית תנור מרופדת נייר אפייה. מזלפים עליהם 2 כפות שמן הזית מלח ופלפל ומערבבים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות כ- 25 דקות עד לריכוך הבטטות.

בסיר בינוני מניחים את גריסי הפנינה, יוצקים 3 כוסות מים רותחים מערבבים. מבשלים על להבה בינונית נמוכה כ-15-20 דקות עד שהגריסים רכים אך לא מידי .

מוציאים מסננים ומניחים בסיר נפרד. מכסים ומשהים כ-10 דקות מערבבים במזלג ומפרידים בין הגרגרים במזלג.

מחממים את יתר שמן הזית במחבת גדולה, מוסיפים את רבעי או רצועות הבצלים ומשחימים מספר דקות. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסה והקרמה.

מוסיפים אל הבטטות, מערבבים ומוסיפים שקדים או אגוזי קשיו, גריסי פנינה מלח פלפל ורכז רימונים מערבבים ומתקנים תיבול.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here