קבלו מתכון לארוחת צהרים קלה, מהירה, טעימה מאוד. בחרתי להכין תבשיל בו הכול בקדרה אחת, אורז, עוף וגרגרי חומוס. יחד התקבל שילוב מנצח לארוחה משביעה. בחש מהמטבח הבוכרי

 

החומרים: ל- 4-6 מנות

לעוף:

3 כפות שמן זית

300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צילי מתוק

2 שיני שום כתושות

לאורז:

4 כפות שמן זית

2 כוסות אורז פרסי זהב/יסמין

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס גזר חתוך לרצועות דקיקות

6 שיני שום קלופות

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים

3 כוסות מים או מרק עוף, בשר.

 

אופן ההכנה:

להכנת העוף – מקפיצים בשמן את קוביות הפרגיות עם יתר החומרים. מטגנים מספר דקות ומוציאים.

להכנת האורז – מטגנים את גרגרי האורז ומטגנים מוסיפים את העגבניות, רצועות הגזר והשום, מתבלים, ומבשלים כ-3 דק'. יוצקים מים או מרק עוף ומוסיפים את גרגרי חומוס. מערבבים.

מבשלים כ-20 דקות . מניחים מעל את קוביות העוף ומגישים חם.

 

 סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here