

קבלו מתכון לארוחת צהרים קלה, מהירה, טעימה מאוד. בחרתי להכין תבשיל בו הכול בקדרה אחת, אורז, עוף וגרגרי חומוס. יחד התקבל שילוב מנצח לארוחה משביעה. בחש מהמטבח הבוכרי
החומרים: ל- 4-6 מנות
לעוף:
3 כפות שמן זית
300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צילי מתוק
2 שיני שום כתושות
לאורז:
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז פרסי זהב/יסמין
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1/2 כוס גזר חתוך לרצועות דקיקות
6 שיני שום קלופות
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים
3 כוסות מים או מרק עוף, בשר.
אופן ההכנה:
להכנת העוף – מקפיצים בשמן את קוביות הפרגיות עם יתר החומרים. מטגנים מספר דקות ומוציאים.
להכנת האורז – מטגנים את גרגרי האורז ומטגנים מוסיפים את העגבניות, רצועות הגזר והשום, מתבלים, ומבשלים כ-3 דק'. יוצקים מים או מרק עוף ומוסיפים את גרגרי חומוס. מערבבים.
מבשלים כ-20 דקות . מניחים מעל את קוביות העוף ומגישים חם.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק