קבלו מתכון לארוחת צהרים קלה, מהירה, טעימה מאוד. בחרתי להכין תבשיל בו הכול בקדרה אחת, אורז, עוף וגרגרי חומוס. יחד התקבל שילוב מנצח לארוחה משביעה.

 

החומרים: ל- 4-6 מנות

לעוף:

3 כפות שמן זית

300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צילי מתוק

2 שיני שום כתושות

לאורז:

4 כפות שמן זית

2 כוסות אורז פרסי זהב/יסמין

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס גזר חתוך לרצועות דקיקות

6 שיני שום קלופות

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים

3 כוסות מים או מרק עוף, בשר.

 

אופן ההכנה:

להכנת העוף – מקפיצים בשמן את קוביות הפרגיות עם יתר החומרים. מטגנים מספר דקות ומוציאים.

להכנת האורז – מטגנים את גרגרי האורז ומטגנים מוסיפים את העגבניות, רצועות הגזר והשום, מתבלים, ומבשלים כ-3 דק'. יוצקים מים או מרק עוף ומוסיפים את גרגרי חומוס. מערבבים.

מבשלים כ-20 דקות . מניחים מעל את קוביות העוף ומגישים חם.

 

 סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here