בימים חמים ובתקופות לחוצות אני אוהבת בעיקר להכין תבשילים בסיר אחד. וזו בדיוק המנה בשבילי, הכול בקדרה

אחת.אורז, עוף,וגרגרי חומוס.ביחד שילוב מנצח לארוחה צהרים או ערב מהירה. גירסה מעניינת למתכון סירקני'ז מהמטבח הבוכרי.

החומרים: ל- 6-4 מנות

לעוף:

3 כפות שמן זית

300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צילי מתוק

2 שיני שום כתושות

לאורז:

4 כפות שמן זית

2 כוסות אורז פרסי זהב/יסמין

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס גזר חתוך לרצועות דקיקות

6 שיני שום קלופות

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כף פפריקה

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומסוננים

3 כוסות מים או מרק עוף, בשר.

אופן ההכנה:

מקפיצים בשמן את קוביות הפרגיות עם יתר החומרים. מטגנים מספר דקות ומוציאים.

מטגנים את גרגרי האורז ומטגנים מוסיפים את העגבניות,רצועות הגזר והשום, מתבלים, ומבשלים כ-3 דק'. יוצקים מים או מרק עוף ומוסיפים את גרגרי חומוס. מערבבים.

מבשלים כ-20 דקות. מניחים מעל את קוביות העוף ומגישים חם.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here