כפי שהבטחתי לפניכם המתכון האוורירי והמיוחד של חברתי חייה להכנת קציצות הגפילטיפיש בדיוק לפי המתכון של אמה אסתר בסיס ז"ל

חשוב לדעת שחייה נוהגת להכין את הגרסה המקוצרת קרי הכנת הקציצות בלבד אולם אפשר להכין את הגרסה המורכבת ולהטמין את הקציצות בתוך פרוסות דג כפי שאסתר בסיס ז"ל הכינה.

החומרים: ל-8-10 מנות

לקציצות הדגים:

1/2 1 ק"ג קרפיון מפולט וטחון גס ללא עור.

2 ביצים

1 ביצה קשה מגוררת

1 בצל גדול קצוץ ומטוגן בשמן לגוון זהוב ומסונן

1 בצל גדול מגורר

מלח פלפל לפי הטעם

1/2 כפית סוכר

3-2 כפות קמח מצה

לציר הדגים:

2 בצלים פרוסים

2 גזרים קלופים ופרוסים לטבעות

1 סלרי אמריקאי קלוף וחתוך לקוביות או פלחים

1 גבעול סלרי נקי חתוך לקטעים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

בקערה רחבה מניחים את הדג הטחון ומוסיפים את שאר החומרים לקציצות מערבבים היטב ומשהים במקרר כשלוש שעות.

מכניסים את הירקות החתוכים של ציר הדגים לסיר רחב ושטוח. יוצקים 4-5 כוסות מים מערבבים מבשלים ומביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ-20 דקות.

בידיים רטובות נוטלים מעט מעיסת הקציצות, וצרים קציצה אליפטית, מניחים אותה בזהירות בתוך הציר. בדרך זו מכינים את יתר הקציצות.

מסדרים אותן בשכבה אחת ובעדינות בתוך הציר. אפשר לנענע קלות את הסיר כך שהקציצות יאפשרו מקום אחת לשנייה בנוחות.

מבשלים על להבה נמוכה מאוד כשעתיים וחצי עד שלוש. הסוד כאן הוא הבישול האיטי. חשוב להקפיד לא להביא את הנוזלים לרתיחה, במידה והנוזלים רותחים הקציצות מתפרקות ומתפוררות.

בתום הבישול חשוב לקרר את הציר עם הקציצות מספר שעות (2-3 ) ורק כשזה ממש פושר מסדרים את הקציצות בכלי הגשה ומעטרים בפרוסות הגזר.

 

טיפסקל לגיוון מוצלח

במידה ומעוניינים למלא את הקציצות בפרוסות דג , יש לפרוס ולנקות היטב את הדג.

למלא בנוחות את מלית הקציצה ברווח פרוסות הדג. כך שיכיל אותן בנוחות. מסדרים אותן בציר הדגים וממשיכים בבישול.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here